”Hipsterhatare” till attack mot flingkafé

Uppdaterad 2015-09-28 | Publicerad 2015-09-27

Anti-kapitalistmobben attackerade Londonkaféet med färg för att det säljer flingor för drygt 57 kronor – per skål.

Påstådda arrangören ”The F*** parade” kallar det en demonstration mot oskäliga hyror i stadens östra delar.

– De hade grishuvuden och facklor, säger kaféägaren Gary Keery.

Över 200 människor genomförde under lördagen en anti-hipsterprotest i området Shoreditch i London. I manifestet mot gentrifiering och hipsterkulturen som påstådda arrangören ”The F*** parade” skriver de bland annat:

”Vi vill inte ha lyxlägenheter som ingen har råd med, vi vill ha rimligt prissatta bostäder. Vi vill inte ha tilllfälliga ginbaren eller briochebröd – vi vill ha gemenskap. Snart kommer den här staden ha förvandlats till ett urvattnat, yuppie-invaderat ingenmansland utan plats för normala (och inte så normala) människor som oss”.

”Festade i timmar”

Demonstranterna protesterade bland annat genom att färgbomba kaféet ”Cereal killer” vars gimmick är att servera frukostflingor från hela världen, uppger Daily Mail.

För dyrt enligt demonstranterna.

Utöver färgbombningen så beskriver boende i området det som att deltagarna i 4,5 timmar festade på gatorna. Daily Mail rapporterar också att en grupp i gruppen vandaliserade flera butiker och att en polis ska ha skadats av en kastad glasflaska.

”De är mobbare”

Medan demonstranterna i grismasker och med facklor protesterade på gatorna så satt gästerna på ”Cereal killer” instängda i kaféet.

– De påstår sig protestera mot gentrifiering men de attackerade ett småföretag ägt av två arbetargrabbar från Belfast, säger kaféägaren Gary Keery enligt Daily Mail.

Han säger att det bara var ”våld för våldets skull”.

Och försvarar sitt flingkoncept.

– Vi kan ha vilka priser vi vill, säger han.

– Det här är mobbare och vi tänker inte ge efter för mobbning.

Följ ämnen i artikeln