Man svårt misshandlad av flera gärningsmän

Publicerad 2015-07-16

En man är allvarligt skadad efter att ha blivit mycket grovt misshandlat av flera gärningsmän mitt på dagen i Ronna i Södertälje.

Tre till fyra gärningsmän gav sig på mannen med slag, sparkar och tillhyggen.

Klockan 13.22 fick polisen larmet om misshandel. Enligt uppgifter till Aftonbladet blev det bråk efter att två bilförare hamnat i dispyt i området Ronna i Södertälje.

– Det var en dispyt i en trafiksituation, säger en källa med insyn.

"De använde någon form av tillhygge"

Polisen säger att de inte känner till bakgrunden till misshandeln. Men de bekräftar att en man i 40-årsåldern har blivit svårt misshandlad av tre till fyra gärningsmän.

– Vissa vittnen säger att det var sparkar och slag, andra vittnen pratar om att gärningsmännen använt någon form av tillhygge, säger Eva Nilsson från polisens länskommunikationscentral.

Enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om fler än fyra gärningsmän.

– De hoppar ut ur flera bilar och slår sönder mannens bil med kedjor och påkar, och slår honom så mycket att det är fara för livet, säger Aftonbladets källa.

Synnerligen grov misshandel

Flera polisbilar eskorterade ambulansen till sjukhuset för att göra vägen fri, så att mannen skulle kunna få vård så fort som möjligt.

– Han är allvarligt skadad. När det är bråttom så prioriterar man liv och hälsa innan man pratar med någon, så vi har inte pratat med honom om vad som har hänt, säger Eva Nilsson.

Polisens patruller och tekniker undersöker brottsplatsen och pratar med vittnen. Polisen söker i området efter gärningsmännen. Enligt polisen flydde de på mopeder. Ingen person är gripen.

Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Följ ämnen i artikeln