Hotellgäst hittade orm på sitt rum

Publicerad 2015-05-27

Hotellgästen i Oslo fick en minst sagt otrevlig överraskning.

På sitt rum hittade han en orm.

”Gästen hade bokat ett enkelrum och var inte glad över detta", Twittrar Oslopolisen.

Ormen, som är brun, grön och gul i färgen och runt 60 centimeter lång, hittades på Anker Hotel i centrala Oslo i går kväll.

– Jag fick ett telefonsamtal från en vakt som inte visste vad han skulle göra med ormen. Det var en gäst som hade hittat den på golvet på rummet då han kom in, säger hotelldirektören Per Carlenius till norska Dagbladet.

”Är självklart ovanligt”

Polisen kallades till platsen och en patrull lyckades fånga in djuret samtidigt som hotellgästen väntade i säkerhet utanför rummet.

– Det var en relativt odramatisk händelse, men det är självklart ovanligt med ormar på hotellrum, säger Tor Jøkling, vakthavande befäl på Oslopolisen, till tidningen.

Per Carlenius, som enligt Dagbladet tidigare varit norsk mästare i boxning och är känd psykolog, säger att han hade tagit hand om ormen själv om inte polisen lyckats fånga in den.

– Om jag skulle ha gjort det hade jag varit tvungen att gå in med stövlar och handskar.

”Lyckligtvis gick det bra”

Han uppger att gästen tog det hela förhållandevis bra.

– Det här blir ingen stor sak för hotellet. När man driver hotell är det mycket konstigt som sker. Nu är lyckligtvis ormen borta från hotellet. Det är ingen trevlig upplevelse för gäster eller personal, men lyckligtvis gick det bra, säger Per Carlenius till Dagbladet.

Hur ormen kommit in på hotellet är oklart, men hotelldirektören tror att den tagits in av någon gäst och att den sedan rymt eller blivit kvarglömd.

– Det förekommer en hel del olaglig import av ormar och reptiler i det här landet, så det är väl det mest troliga.

Ormen fördes efter att den fångats in till en veterinärhögskola. Vilken typ av orm det rör sig om är inte känt.

Följ ämnen i artikeln