Sverker utan soptunna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-30

Nyårsciceron Sverker Olofsson i vit nyårsfluga.

Årets nyårsfirande på Skansen leds av Sverker Olofsson, känd från konsumentprogrammet Plus i SVT. Kommer det att innebära repliker som ”Ska det vara så, ska det det?” och en soptunna på årets sista dag?

Nej, inte riktigt.

- Jag kommer att vara som den typiska Sverker jag är, men jag lovar att inte skälla på artisterna och soptunnan lämnar jag hemma, försäkrar Sverker, som i vanliga fall firar nyår i hemmet i Umeå.

Precis som vanligt - same procedure as every year - så firas det gamla året av på Sollidenscenen på Skansen och SVT sänder direkt med programmet Tolvslaget.

I år blir det underhållning med bland andra Sanna Nielsen, Anne Sofie von Otter och Mikael Wiehe. Dessutom läser förstås Jan Malmsjö "Ring klocka, ring" lagom till övergången till 2009.

Att just Sverker Olofsson, inbiten norrlänning, fått uppdraget att leda nyårsfirandet i Stockholm misstänker han beror på sitt gråa hår.

- Jag har varit med så länge i rutan nu att folk börjar känna sig trygga med mig. Jag är gråhårig nog att tillhöra traditionen. Det ska bli väldigt roligt att få fira nyår med en annan del av Sverige och att bli en del av den svenska nyårstraditionen.

- Jag ser nyårsafton som ett tillfälle för nationen att samlas. Det är framsynt att välja någon som inte kommer från huvudstaden som nyårsciceron. Det var faktiskt lite därför jag tackade ja till jobbet, säger Umeåbon.

Sofia Lundgren

Allt om Stockholm

2008-12-30

Nyårsciceron

Sverker Olofsson och artisten Sanna Nielsen.

ANNONS