Så gör du succé med den egna glöggfesten

Uppdaterad 2018-12-18 | Publicerad 2008-11-12

En glöggfest kan vara tråkig och trist och… alldeles underbar. Det gäller bara att ha de rätta ingredienserna. Sara Begner, kock och chef för Coop provkök, serverar dem till läsarna.

Sara Begner tipsar dig om hur glöggfesten blir lyckad.

Glöggfesten är kanske inte en lika tjusig tillställning som Askungens bal på slottet. Men samma enkla grundregel gäller här som där.

Tänk igenom gästlistan

– Trevliga gäster är det första och viktigaste när du ska ordna fest. Omge dig med människor du tycker om, säger Sara Begner.

Gott så.

Både sött och salt

Nästa punkt att komponera rätt är maten.

Och då ska det vara som de sjunger om Mälaren i allsång på Skansen: en blandning av sött och salt.

– Det näst viktigaste är att man kombinerar söta och salta tilltugg. Man ska inte bara ha en sort, poängterar Sara Begner.

Hon fortsätter:

– Se till att ha en matigare variant och något lite sötare också.

Coop

Följ ämnen i artikeln