"Äntringsstyrka" ska förbereda maktskifte

Uppdaterad 2018-08-28 | Publicerad 2014-12-06

Alliansen har dragit i gång valarbetet på nytt.

I går träffades de fyra partisekreterarna på Centerpartiets kansli i Stockholm.

Folkpartiet tillsätter samtidigt en "äntringsstyrka" - för att förbereda ett maktskifte.

FP-ledaren Jan Björklund höll i går en pressträff där han gick till hårt angrepp mot Stefan Löfven (S) och Gustav Fridolin (MP) för att regeringen utlyser extraval.

Samtidigt sa han att Folkpartiet är redo:

– Vi ser en möjlighet till revansch, både för Alliansen och för Folkpartiet.

Äntringsstyrka

På måndag börjar partiet arbetet med att ta fram ett nytt regeringsprogram. Precis som Alliansen gjorde vid maktövertagandet 2006 ska partiet tillsätta en "äntringsstyrka" - för att smidigt kunna sätta i gång att styra landet.

– För Folkpartiets del tillträder en äntringsstyrka för en ny regering nu på måndag. Jag utgår från att de andra partierna kommer göra liknande så småningom, sa han.

Redan i går träffades Alliansens partisekreterare i ett möte på Centerpartiets kansli i Gamla stan i Stockholm. Vid mötet närvarade Maria Arnholm (FP), Acko Ankarberg Johansson (KD), Michael Arthursson (C) och Kent Persson (M).

Korta startsträckor

Bland annat diskuterades hur den nya valkampanjen ska läggas upp och finansieras samt hur Alliansens valmanifest ska se ut.

– Alliansen gör nu sitt fjärde val tillsammans och våra startsträckor är därmed korta. Nu jobbar vi för att tillsammans ta fram en bra kampanj som redogör för vår politik, säger Kent Persson.

Planen är att snabbt tillsätta arbetsgrupper för att få fram ett valmanifest.

– Vi ska nu ta fram ett valmanifest som tydliggör att det är Alliansen som har jobbpolitiken, ordning i ekonomin och som kan samarbeta för att styra Sverige, säger Kent Persson.