Polisen söker tips efter knivattack

Uppdaterad 2014-11-17 | Publicerad 2014-11-11

Kvinnan lever under polisbeskydd efter attacken

Nu går polisen ut med ytterligare övervakningsbilder och information för att få tag i gärningsmannen som knivhögg en 26-årig småbarnsmamma.

– Det finns en hotbild mot kvinnan och hon lever under polisbeskydd, säger Magnus Solén, kriminalinspektör på Västbergapolisen.

Det var den 22 maj i år som den 26-åriga kvinnan då hon var på väg hem blev svårt knivskuren av en okänd gärningsman. Han smet in bakom henne i porten till hennes hus och gick sedan in i hissen tillsammans med henne. Då hon skulle lämna hissen hindrade han henne och frågade efter hennes bankomatkort. Hon lämnade det till honom och han tittade på det och log - innan han knivhögg henne.

Svåra knivskador

Den okända mannen högg henne i axeln, ryggen och i magen så att tarmpaketet faller ut. Hennes skador var mycket allvarliga och polisen beskrev det då som att det var mirakulöst att hon överlevde. Mannen lämnar kvinnan blödande på golvet i hissen och lämnar springande huset. Där har spåren efter honom slutat, fram tills nu.

Spanade på kvinnan

Nu väljer polisen att gå ut med ytterligare övervakningsbilder och information om fallet. Några dagar innan attacken, den 17 maj, fångas två män på övervakningsfilm då det går in i kvinnans hus.

– Den ena tror vi är gärningsmannen och den andra mannen vet vi inte vem det är och vad hans delaktighet är, säger Magnus Solén, kriminalinspektör på Västberga polisen.

Försökte använda bankomatkortet

Dagen efter dådet fångas en man på övervakningsfilm då han försöker använda den attackerade småbarnsmammans bankomatkort, utan att lyckas. Om det är samma man som syns tillsammans med gärningsmannen vet inte polisen.

– Han är misstänkt för försök till bedrägeri, minst, säger Magnus Solén.

Lever under polisbeskydd

Till en början verkade det som att attacken mot småbarnsmamman skedde helt utan motiv. Men efter att man upptäckt de nya övervakningsbilderna tror man att kvinnan var målet för attacken.

– Det finns en hotbild mot henne och hon lever under polisbeskydd. Mer än så kan jag inte säga, säger Magnus Solén.

"Hon mår väldigt dåligt"

Den 26-åriga småbarnsmamman har själv ingen aning om varför hon blev utsatt för attacken.

– Hon vet inte varför hon blivit utsatt för det här och det är självklart viktigt för henne att få svar på det så att hon vågar gå ut igen, berättar kvinnans målsägarbiträde Rebecca Lagh för Aftonbladets Brottscentralen.

– Hon är väldigt rätt och mår väldigt dåligt av det här, framförallt psykiskt, säger Rebecca Lagh.

Känner du igen någon av männen på bilderna? Kontakta polisen på 114 14.