Knivman attackerade äldre kvinna i Jerusalem – ”neutraliserades”

Publicerad 2015-10-14

En 70-årig kvinna har attackerats av en knivman i centrala Jerusalem.

Mannen ska sedan ha försökt ta sig ombord på en buss.

”En polisman öppnade eld och neutraliserade honom” uppger israelisk polis.

Följ ämnen
Israel

Under onsdagen ska en knivman ha gått till attack vid en busstation i centrala Jerusalem, uppger AFP. Mannen ska ha skadat en äldre kvinna innan han försökte ta sig ombord på en buss.

”En terrorist försökte stiga ombord på en buss efter att han ska ha knivhuggit en kvinna i 70-årsåldern” uppger israelisk polis i ett pressmeddelande.

Polisen uppger att de avfyrat skott och neutraliserat knivmannen, enligt AFP.

Sköt ombord på buss

Under tisdagen inträffade flera attacker i Jerusalem och då riktades också två dåd mot bussar och busshållplatser.

Två palestinska män ska under tisdagen ha gått ombord på en buss i Israel – där ska de ha börjat skjuta mot och knivhugga resenärerna, enligt AP. Nästan samtidigt ska en bil medvetet ha körts in i en busshållplats och sedan ska föraren ha attackerat människor med machete.

Tre israeler dog och flera skadades vid attackerna. Två av de misstänkta gärningsmännen ska också ha dödats, enligt AP.

De senaste veckorna har våldet eskalerat i Israel och sju israeler och ett 30-tal palestinier har dödats vid gatuvåldsdåd i Jerusalem, varav många misstänka våldsverkare och ett antal barn, enligt Reuters.

”Våg av terror”

Israel har under onsdagen också infört kontrollstationer i östra Jerusalem och satt ut fler poliser på gatorna, uppger CNN.

– Polisinsatserna görs som svar på den senaste tidens våg av terror och knivdåd för att försöka återställa lag och ordningen för alla landets invånare, säger polisens presstalesperson Luba Samri enligt CNN.

Även militären ska kallas in och myndigheterna uppger att de ska stationera vakter på bussar i Jerusalem. Enligt CNN hotar även Israel med att ”de som ligger bakom attackerna kan få sina hem förstörda”.

Något som människorättsorganisationen Human Rights Watch är kritiska till:

– Den senaste vågen av attacker mot civila israeler är skulle utgöra en utmaning för vilken polismyndighet som helst. Men att utöka straffpolicyn till att innefatta förstörandet av hem är olagligt och illa genomtänkt, säger Sari Bashi vid organisationen enligt CNN.

Även Hamas har uttalat sig om de skärpta säkerhetsinsatserna: ”Motståndsrörelsen räds inte de nya säkerhetsåtgärderna” uppger en talesperson för Hamas enligt Sky News.