Prinsessan Dianas älskare säljer brev på hemlig auktion

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-09

Han var hennes ridlärare och älskare i fem år.

Nu säljer James Hewitt brev som prinsessan Diana skrev till honom. Trots förnekelse har de intima breven i hemlighet lagts ut på auktion, skriver Dailymail.

Något som lär reta det brittiska hovet.

Dianas privata brev skrivna på 1980-talet till sin älskare James Hewitt erbjuds till högstbjudande. Breven säljs nu i hemlighet i USA, skriver Dailymail.

James Hewitt, nu 57, hade en nära kontakt med hovet och kom att bli den dåvarande prinsessan Dianas ridlärare och älskare. De ska ha haft en relation mellan 1987 och 1992 och brevväxlade till och från.

”Känns tomt utan dig”

Många av breven är skrivna i en oskyldig ton där Diana uttrycker sin längtan efter Hewitt och ser honom som ”en underbar vän”.

Med brevpapper från Kensington Palace skriver hon den 4 mars 1988: ”Kära James, du har åkt och det känns tomt här för både mig och flaskan av champagne!”. Men det finns även mer intima brev som inte publiceras i sin helhet av respekt för hovet.

”Jag säljer inga brev”

James Hewitt planerar även att sälja brev som han mottagit från den då sex år gamla prins William. Totalt handlar det om 8 brev och 26 kort som ska säljas till den som bjuder högst. Hewitt har förnekat att han försöker tjäna pengar på denna privata angelägenhet.

– Jag säljer inga brev. Jag skulle vara dum att göra en sådan sak, har han sagt.

Men Dailymail har via försäljaren Gary Zimet från Los Angeles fått bekräftat att det är Hewitt som försöker sälja breven – något som lär reta gallfeber på det brittiska hovet.

Följ ämnen i artikeln