Qian övergavs på en tågstation

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-18

Lämnades av sin pappa som sedan försvann spårlöst

3-åriga Qian hittades övergiven och förvirrad. Inga spår finns efter hennes mamma och pappa.

Pappan lämnade sin 3-åriga dotter ensam på en tågstation. Sedan försvann han.

Nu försöker polisen lösa den mystiska gåtan om vad som hänt den lilla flickan.

Lämnades På övervakningskamerans bild syns pappan med lilla Qian strax innan han lämnar av henne och försvinner.

Flickan hittades övergiven och förvirrad på tågstationen Southern Cross i australiska Melbourne i lördags.

Till en början fanns inga spår efter hennes föräldrar och myndigheterna gav henne namnet Pumpan – efter märket på hennes knallröda kläder.

Sedan dess har polisen försökt ta reda på varför hon lämnades ensam på en av världens största tågstationer.

Bodde i Auckland

Polisen tror nu att flickan, vars namn är Qian, bodde tillsammans med sin pappa Nai Zin Xue, 54, och sin mamma Annie Xue, 27, i Auckland i Nya Zeeland.

Pappan jobbade som redaktör för en kinesiskspråkig tidning. I torsdags lämnade han sitt hem tillsammans sin dotter och flög till Melbourne.

På lördagen fångade övervakningskameror upp dem på tågstationen i Melbourne. Bilderna visar hur far och dotter hand i hand går in på stationen. Pappan lämnar sedan sin dotter vid en rulltrappa och försvinner iväg med en resväska.

Två timmar senare dök mannens namn upp på en passagerarlista till ett flygplan med destination Los Angeles. Men där upphör alla spår.

Orolig för mamman

Polisen har utan resultat sökt efter flickans mamma och misstänker nu att hon har kommit till skada. Hennes bil har hittats vid flygplatsen i Auckland i Nya Zeeland, men av henne själv finns inte ett spår.

– Vi är mycket oroliga för hennes säkerhet, säger polischefen Simon Scott till australiska medier.

Enligt vänner till mamman led hon av en längre tids depressioner.

Pappan bedöms inte som farlig men Interpol är inkopplad i fallet och hans söks nu över flera kontinenter. Arbetskollegor har vittnat om att han dagarna före försvinnandet klagade över ekonomiska problem och äktenskapstrubbel.

Den lilla flickan uppges, trots omständigheterna, att må bra. Hon har placerats i ett fosterhem och leker tillsammans med sina nya syskon.

– Hon är lugn och samlad. Men ibland när hon vaknar och upptäcker att hennes mamma inte är där kommer känslorna upp till ytan, säger utredaren Brad Shallies till australisk radio.