Muf:s kampanj mot V ger V-hyllningar

Uppdaterad 2019-07-17 | Publicerad 2014-03-07

"Sjöstedt vill ta 9 520 kronor från dig" skriver Moderata ungdomsförbundet på Facebook.

Inlägget har kommenterats av tusentals – som hyllar Vänsterpartiet.

– Vi tackar Muf för hjälpen, säger Jonas Sjöstedt till Aftonbladet.

Vänsterpartiet vill bland annat höja skatterna för medel- och höginkomsttagare, ta bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga och höja bolagsskatten.

Gillas av 2 000

Moderata ungdomsförbundet, Muf, tar upp att det totalt handlar om 90 miljarder kronor i skattehöjningar, vilket förbundet delat på landets invånare i ett inlägg på sin Facebooksida:

"Jonas Sjöstedt vill ta 9 520 kronor från dig (och alla andra i Sverige)".

Inlägget hade på fredagsförmiddagen gillats av drygt 2 000 personer, delats av knappt 1 700 och fått lika många kommentarer – som hyllar Vänsterpartiets skattepolitik.

"Heja Jonas! Heja Vänsterpartiet!", skriver många.

V: "Tack, Muf"

"Det var minsann inte mycket för allt det alla skulle vinna på det hela. Jag betalar gärna!", skriver en annan.

"Jag ger gärna mer än så, om jag bara kan vara säker på att pengarna används till välfärd och inte plockas ut som vinst av nåt riskkapitalbolag. inga vinster i välfärden! Jonas har min röst i september!" skriver en tredje.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är glad.

– Vi tackar Muf för hjälpen. Det är nog en av de bättre nätkampanjer vi haft för rättvis skattepolitik och en bättre välfärd, säger han i en skriftlig kommentar till Aftonbladert.

Muf: "Tack V"

Muf:s förbundsordförande Erik Bengtzboe uppger sig dock vara nöjd.

– En enorm spridning har det utan tvekan blivit. Det här är något som tydliggör skillnaderna i svensk politik. Vänsterpartiet vill höja skatterna med 90 miljarder, vilket främst kommer att slå mot unga, med den höjda arbetsgivaravgiften, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi är bara glada att vi får spridning på vårt material och inlägg. Om vänsterpartister vill hjälpa till med det är vi bara tacksamma. De får gärna försöka kapa fler trådar.