Polis hittade skjuten man i södra Stockholm

Publicerad 2021-05-07

En man hittades skadad i södra Stockholm på fredagen.

Enligt polisen har han blivit skjuten.

– Vi har en bekräftad skottskada på mannen som bedöms som allvarlig men inte livshotande, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Polisen fick in larm från flera personer om en skadad man i stadsdelen Rågsved i södra Stockholm på fredagen.

Larmet kom till polisen efter klockan 16 på fredagen. Till en början fick polisen uppgifter om att det fanns en skadad person som man misstänkte hade blivit utsatt för ett brott.

Enligt polisen har mannen blivit skjuten.

– Det är en bekräftad skottskada på mannen som bedöms som allvarlig men inte livshotande, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans och en polispatrull har även följt med. Enligt polisen var mannen vaken och talbar.

– Vi har samtalat med personen som kommer att vårdas, säger Ola Österling.

Polisen har spärrat av delar torget i Rågsved. I nuläget arbetar de med att skapa sig en lägesbild över vad som har hänt. Bland annat söker man efter en bekräftad brottsplats.

– Vi har inte hittat den än. Det kan vara bland annat där mannen anträffades men det kan även vara ytterligare någon plats, säger Ola Österling.

Polisen har även pratat med vittnen och fortsätter att arbeta på platsen. Bland annat arbetar de vid en fotbollsplan i närheten av Rågsveds centrum.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Följ ämnen i artikeln