Bröder sköt offer som lockats till platsen

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2020-04-27

Den 8 augusti i fjol blev en man skjuten nära Vendelsfridsparken i Malmö. Nu döms två bröder till långa fängelsestraff för bland annat grov misshandel.

Kvinnan ringde upp sin vän och påstod att hon behövde hjälp efter att ha blivit misshandlad.

När mannen kom till platsen blev han skjuten i benen – nu döms två bröder i Malmö till långa fängelsestraff för bland annat grov misshandel.

Mannen blev skjuten med två skott i benen en augustieftermiddag i fjol nära Vendelsfridsparken i Malmö.

Två bröder, 32 och 24 år gamla, åtalades misstänkta för mordförsök, men Malmö tingsrätt anser inte att det är bevisat att männen hade för avsikt att döda offret utan dömer de båda för grov misshandel och grovt vapenbrott.

Tingsrätten skriver i domen att dådet hade planerats och att minst fem skott ska ha avlossats, men att männen trots att de hade möjlighet att döda offret inte fullföljde angreppet.

Den 24-årige mannen fälls också för grovt narkotikabrott och döms till fängelse i sex år medan den 32-årige brodern döms till fyra års fängelse.

Även deras 22-årige lillebror stod åtalad för försök till mord, men frikänns från inblandning i våldsdådet. I stället döms han till fängelse i två och ett halvt år för grovt narkotikabrott och vapenbrott.

Den 26-åriga kvinnan som lurade offret till platsen döms för medhjälp till grov misshandel. Hon döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket hade motsvarat fängelse i ett år och tre månader om den påföljden hade valts.