Så lurar briljanta filmen bröstcensuren

Publicerad 2016-04-22

Cancerorganisationen ville göra en informationsfilm om hur man upptäcker bröstcancer, skriver The Mirror. Men som bekant censureras kvinnors bröst – därför kom de på en annan lösning: "Vi har hittat ett par bröst som inte censureras. Henrys”.

Som bekant råder det censur mot kvinnliga bröstvårtor på både Facebook och Instagram. Det här gör det problematiskt om man vill lägga ut en instruktionsfilm på hur man upptäcker bröstcancer. Men den argentinska organisationen Movimiento Ayuda Cáncer de Mama kom på en lösning.

"Vi har hittat ett par bröst"

I ett klipp de lagt upp ser man hur en kvinna knäpper av sig skjortan – när den är helt öppen täcker Facebook och Instagrams loggor hennes bröst: ”Kvinnors bröst, särskilt bröstvårtorna, blir ofta censurerade i vissa sociala medier, även om videon i fråga ämnar visa kvinnor hur de kan undersöka sig själva för att minska risken att drabbas av bröstcancer”, säger en röst som fortsätter: ”Men vi har hittat ett par bröst som inte censureras. Henrys”.

"Hatten av"

Framför kvinnan står plötsligt en man och kvinnan ger honom en grundlig undersökning. Filmen, som går under namnet #manboobs4boobs, hyllas i sociala medier.

Fantastiskt. Hatten av” skriver någon och en annan skriver ”Henry din legend, den här videon tar över Youtube”.

Se filmen här ovan.

Följ ämnen i artikeln