”De får nog barn nio månader efter bröllopet”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-11

Jenny Alexandersson chattade med aftonbladet.se:s läsare

Jenny Alexandersson.

Jenny Alexandersson säger: Hej alla, nu är jag på plats och svarar gärna på frågor om prinsessan Madeleine och Jonas!
Brio säger: Tar inte det här ljuset från Daniel och Victorias förlovning och förestående giftermål?
Jenny Alexandersson säger: Hej Brio, jo det gör det ju på ett sätt. Två kungliga förlovningar samma år är ovanligt i kungliga familjer. Prinsessan Madeleine är oerhört omtyckt ute i Europa och naturligtvis kommer hennes förlovning att väcka minst lika mycket uppmärksamhet (om inte mer) som Victorias.
Bunny säger: Från villken familj kommer Jonas Bergström ifrån? Någon "rikemansfamilj" eller en "vanlig" familj?
Jenny Alexandersson säger: Jonas är uppvuxen i Djursholm så vill man nu dela in honom i ett fack så ja, hans familj har det bra ställt. Hans föräldrar har företag inom byggbranschen.
Britta säger: Hej Jenny, Kommer de att gifta sig nu inom ett år som traditionen säger? Men blir det inte lite väl tight efter Vickans bröllop för de väntar väl tills efter Victoria & Daniel gift sig?
Jenny Alexandersson säger: Ja de väntar. De gifter sig efter Victoria och Daniels bröllop. Det kan bli tajt absolut. Vi kan räkna med att det blir en galen bröllopscirkus framöver...
Lea säger: Blir Jonas hertig eller prins?
Jenny Alexandersson säger: Jag tror inte att Jonas blir prins. Om man ser på kungens syster prinsessan Christina så fick inte hennes man (en helt vanlig man) någon prinstitel. Men visst kan Jonas få en hertigtitel om kungen vill. Daniel blir prins och hertig eftersom han gifter sig med Sveriges blivande drottning.
Fredrick säger: Kan det vara så att M & J har velat förlova sig under en längre tid men varit mer eller mindre tvungna att vänta på Kronprinsessan och Daniel?
Jenny Alexandersson säger: Nej det finns ingen regel som säger att de är tvungna att vänta på kronprinsessan. De har väntat av egen vilja.
jonny säger: hej tror du att det kommer hålla mellan dom?
Jenny Alexandersson säger: Hej Jonny, ja det tror jag. Har de väntat i sju år på att förlova sig så är de nog rätt säkra på varandra.
HÃ¥kan säger: Det skrivs att Jonas spelat fotboll, t.o.m. på elitnivå i vissa tidningar, i vilket lag då?
Jenny Alexandersson säger: Kan inte svara på det i denna sekund, men han var väldigt duktig när han var yngre. När han började plugga tog skolan för mycket tid och han slutade med fotbollen. I dag spelar han i hobbylaget Rara Avis.
Sanna säger: Hej, det vore mest ekonomiskt med dubbelbröllop. Hur stor är sannolikheten? Ju mer man tänker på det, desstu mer praktiskt det verkar. Tänk vad bra PR att vara så kostnadsmedveten!
Jenny Alexandersson säger: Nej dubbelbröllop blir det inte. Hovet är medvetna om dragningskraften i kungliga bröllop. Det ger eko över hela världen och är kungahusens starkaste pr-maskin.
Hanna säger: Hej! Är Jonas "tjenis" med kungen, eller säger han ers majestät varje gång de träffas? :o
Jenny Alexandersson säger: Han säger kungen när andra människor är i närheten precis som kungens vänner gör när de inte är i helt privata sammanhang. Men hemma på slottet eller här på Solliden så säger han inte kungen till kungen hela tiden.
Janke säger: Hej Jenny. Kommer Maddes bröllop att bli lika stort som Vickans
Jenny Alexandersson säger: Nej det kommer inte att bli lika stort. Det görs skillnad på en blivande drottning och en prinsessa. Men Madeleine är enormt stor utomlands så vi kan ändå räkna med ett massivt medieuppbåd.
Lea säger: Var tror du att de gifter sig på Öland eller i Stockholm?
Jenny Alexandersson säger: Jag tror att de gifter sig i Stockholm
Rebecka Motala säger: Hej! Verkar Madeleine och Jonas lyckliga tillsammans? Bråkar /tjaffsar dom ofta? Vad sa Kungen och Drottningen om förlovningen?
Jenny Alexandersson säger: De är väldigt lyckliga tillsammans. Jonas är hela tiden väldigt mån om att Madeleine ska ha de bra och de är väldigt fina tillsammans. Kungen och drottningen har vetat länge att det är Jonas som Madeleine vill dela livet med.
Mik säger: Madeleine har väl varit intresserad av smycke-design. Tror du att hon varit med i utformningen av ringar?
Jenny Alexandersson säger: Ja det är inte helt omöjligt. Madeleine designade ett par örhängen till Victoria när hon fyllde 30, de var riktigt snygg. Jag tror absolut att Madeleine har varit inblandad i valet av ringar
anna säger: är det vi som betlar deras ringar också?
Jenny Alexandersson säger: Nej de köper Jonas för egna pengar. Han lever ju inte på något apanage nu.
Nicke säger: Hej Jenny, vad tror du om Jonas yrkesval, kommer han att kunna arbeta vidare som jurist efter bröllopet?
Jenny Alexandersson säger: Ja det kommer han att troligtvis att kunna göra. Men alla sådana frågor kommer ju att diskuteras med kungaparet och hovet. Han får inte sätta sig i en situation där han gynnas bara för att han är gift med prinsessan.
Hannza säger: Var tror du att de kommer bo? I ett slott eller som "vanliga" människor?
Jenny Alexandersson säger: Jag gissar på ett större hus, Eller varför inte Ulriksdals slott?
Lena säger: Sätter detta press på Carl-Philip tror du?
Jenny Alexandersson säger: Ja på ett sätt gör det ju det. Carl Philip är nybliven singel och har nog inte någon önskan om att hitta en ny tjej på direkten. Men självklart funderar han över sin framtid när båda systrarna förlovar sig och börjar starta familjer
Helena säger: Hej, kommer Jonas att få apanage efter att de gift sig?
Jenny Alexandersson säger: Det är också en fråga som kommer att diskuteras inom familjen och med hovet. Allt beror på hur mycket Madeleine kommer att representera i framtiden. Det finns en möjlighet att både Jonas och Madeleine vill vara självförsörjande. Det valde även prinsessan Märtha Louise i Norge som startade eget företag när hon gifte sig.
Daniel säger: Måste kungen gå till regeringen och fråga om Madde & Jonas får förlova sig? Isåfall tycker jag det är löjligt, dom får väl göra som dom känner, Är dom kära skall dom få leva så, inte någon annan skall bestämma detta. Hur ligger det till ???
Jenny Alexandersson säger: Ja enligt successionsordningen (grundlag) så måste kungen och regeringen ge sitt godkännande.
Susanne säger: Hej, jag har en allmän fråga: Får prinsessan Madeleine skaffa barn före kronprinsessan?
Jenny Alexandersson säger: Ja självklart får hon skaffa barn när hon vill.
Albulena säger: Hur länge har förlovningen varit planerad?
Jenny Alexandersson säger: Det vågar jag inte svara på. Men närmaste familjen har såklart känt till det en längre tid.
livliness säger: Kommer det blir presskonferens idag nu när de gått ut med förlovningen?
Jenny Alexandersson säger: Ja klockan 16.00 på Solliden på Öland
Karin säger: Finns det ingen möjlighet att de kan gifta sig innan Victoria? Om inte, hur tätt inpå varandra kan bröllopen vara?
Jenny Alexandersson säger: Jo visst kan de gifta sig före Victoria och Daniel om de vill. Men enligt hovet så vill de vänta till efter kronprinsessans bröllop
Mogge säger: Spelar Jonas fotboll? Gillar Madde fotboll?
Jenny Alexandersson säger: Ja Jonas älskar fotboll. Han spelar på hobbynivå i laget Rara Avis. Madeleine är inte lika road som Jonas...
Bor madde ihop med Jonas redan säger: Bor Madelene och Jonas ihop redan
Jenny Alexandersson säger: Ja de har bott tillsammans i Hovstallet sedan början av 2008
notbotten säger: vad kommer detta elende att kosta oss skattebetalare ?
Jenny Alexandersson säger: Ett kungligt bröllop är dyrt. Mycket dyrt. "Eländet" kan kosta ett tjugotal miljoner kronor. Men jag vet att kungen kommer att betala en del av det ur egen ficka.
Ali säger: När tror du dom gifter sig alltså och får barn osv.
Jenny Alexandersson säger: De gifter sig ju efter att Victorias bröllop är avklarat. Exakt dag kommer hovet att gå ut med längre fram. Barn får de nog sisådär nio månader efter vigseln! Madeleine är otroligt barnkär och kommer inte att vilja vänta länge på barn.
Anna säger: Vad för brudklänning tror du Madeleine kommer att bära, svenskt som Victoria?
Jenny Alexandersson säger: Svår fråga. Madeleine är ju svag för stora internationella designers. Men självklart borde hon välja svenskt!
malin säger: När friade han?
Jenny Alexandersson säger: Det får vi svar på i eftermiddag. Men det var inte i helgen som gick, en uppgift som figurerat i andra tidningar. Inte heller för två veckor sedan som påståtts. Vi får se och höra i eftermiddag.
undran säger: Hur fungerar det nu för tiden? Kan kungliga par skilja sig som andra eller har de hårdare krav på sig?
Jenny Alexandersson säger: De kan skilja sig. Men kungliga skilsmässor brukar vara dålig marknadsföring för kungahusen så många prinsar och prinsessor ute i världen håller ihop på pappret så att säga... Men det blir vanligare med kungliga skilsmässor. Se bara i Danmark där prins Joachim och grevinnan Alexandra gick skilda vägar.
sofia säger: hur tätt kan viktoria och madelene ha mellan bröloppen
Jenny Alexandersson säger: Att arrangera två stora kungliga bröllop tar tid. Vi får se.
Moderator säger: Nu kommer sista frågan.
Lena säger: Hade Victoria och Madeleine pratat om detta att förlova sig samma år?
Jenny Alexandersson säger: Enligt mina källor var Madeleines förlovning inte lika planerad som kronprinsessans. Det var inte självklart att det skulle ske just nu. Men självklart har systrarna pratat om sina planer.
Moderator säger: Nu är chatten slut. Tack Jenny Alexandersson – och alla ni som ställt frågor!