Så ska de smita på smekmånad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-04

”Bröllopsresan ska hållas hemlig”

brasilien nästa Daniel och Victoria tros åka till Brasilien på smekmånad. De har tillbringat tid där tillsammans tidigare. Kronprinsessan har många släktingar där och Daniel bygger ett lyxhotell i Pratigi längs kusten.

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn flydde med en väska full av kontanter.

När kungligheterna ska på smekmånad gör de allt för att undkomma paparazzi.

Nu får Daniel och Victoria goda råd om hur de ska hålla sin bröllopsresa hemlig.

Fotografer från hela världen kommer att följa kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings minsta rörelse den 19 juni. Men efter bröllopet väntar smekmånad, förhoppningsvis fri från paparazzi.

– Bröllopsresan är en av mycket få saker som ett kungligt brudpar kan ha för sig själva, därför kommer Victoria och Daniel att vara mycket noga med att hålla den hemlig, säger Camilla Bjørn, nyhetschef på VG som har rapporterat om kungligheter i många år.

Åker till Brasilien

Det hetaste tipset för Victoria och Daniels bröllopsresa är Brasilien. Där har kronprinsessan många släktingar och Daniel bygger ett lyxhotell i Pratigi. Men just därför kommer de troligtvis att välja ett annat resmål.

Norska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn var oerhört försiktiga när de skulle åka på bröllopsresa. De visste att kungafamiljens bank tidigare hade läckt uppgifter om familjens shoppingrundor. De vågade inte använda sina kreditkort. I stället packade de en väska full med kontanter.

– Det ledde till en rad konstiga situationer runt om i världen där folk misstog oss för att vara ett par på rymmen. Jag menar, vem köper flygbiljetter kontant och kastar sig på första bästa flyg över havet, har Ari Behn tidigare berättat för Dagens Næringsliv.

Så lurade de pressen

Kronprins Haakon och Mette-Marit använde sig av en annan taktik. De klev ombord på det norska kungaskeppet och lurade pressen att de skulle till Köpenhamn. Mitt i natten klev de av i Ålborg. Därifrån fortsatte de i hemlighet till New York.

– Troligtvis har de unga kungliga i Europa, speciellt i Skandinavien, delat med sig av sina erfarenheter. Det är något som Victoria och Daniel kan ha nytta av, säger Camilla Bjørn.

En vän till paret berättar att Daniel och Victoria inte ens har pratat med de närmaste om vart de vill åka.

– De håller det hemligt, de vill inte att någon ska ta bilder av dem på semestern.