Så lyckas du sälja dina prylar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-15

"Från slit och släng till slit och sälj"

Att sälja och köpa saker på Blocket är har blivit populärt bland svenska folket.

Under påsken slog annonssajten rekord med 100 000 utlagda annonser och förra veckan slog man trafik rekordet med 3,7 miljoner unika besökare.

– Vi har gått från slit och släng till slit och sälj, säger Johanna Wilkens pressinformatör på Blocket.

Att svenskar har blivit duktigare på att sälja av sina prylar är något man märkt av på Sveriges största annonssajt Blocket.se. Antalet annonser slog rekord under påsken och förra veckan slog man trafikrekord med 3, 7 miljoner unika besökare.

En undersökning som annonssajten låtit göra visar också att svenskarna i genomsnitt har saker för 24 139 kronor i sitt förråd. Saker som de egentligen själva inte har någon nytta av och skulle kunna sälja av.

– Allt går att sälja till rätt pris. Bara för att du inte har någon nytta av det betyder det inte att andra inte har det, säger Wilkens.

Bli en nätvinnare

Men hur ska man då bära sig åt för att bli en vinnare på blocket.

Enligt Wilkens finns det några saker man ska tänka på innan man säljer sina prylar.

– Att ha en bra anonns med tydlig information och bra bilder är viktigt och så naturligtvis att priset är rätt, säger hon.

Fynda

Men det är inte bara genom att sälja som man kan bli en vinnare på Blocket man kan också göra riktiga fynd.

– Var inne ofta och leta, det gäller att ha lite tur. De riktiga fynden går ofta fort i och med att 20 % av allt det som läggs ut på Blocket säljs samma dygn och 60 % inom en vecka, säger Wilkens.

Om man letar efter något speciellt tipsar Wilkens om att man kan skapa en sms-bevakning.

– När någon lägger in en annons som matchar dina kriterier får du ett SMS. På det sättet ökar du dina chanser att vara först på plats och fynda.

Följ ämnen i artikeln