Pimpa din cykel – för miljön och hälsan

Publicerad 2015-06-08

Fota din cykel – du kan vinna en ny

13 juni går Vätternrundan av stapeln. Dagen till ära uppmanas vi strunta i bilen för att i stället plocka fram cykeln och pynta den med blommor – för ett renare och hälsosammare Sverige.

Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel för motionärer på amatör- och elitnivå, uppmanar nu hela Sverige att lördagen den 13 juni pimpa cykeln med blommor. Tanken? Att visa omvärlden att man har uppmärksammat uppropet om ett hälsosammare och renare Sverige. Alla cyklister ombeds fota sin cykel, i full blom, och publicera bilden på sociala medier med hashtaggen #minblommigacykel. Personen bakom bästa bilden vinner en cykel av märket Crescent.

Blomman som symbol

I år firar det långa cykelloppet 50 år. Eva-Lena Frick, VD för Vätternrundan, menar att man som arrangör vill inspirera till en hälsosammare livsstil.

– Man kan se blomman som en symbol för att växa – alla kan utmana sig själva och växa genom ett hälsosammare liv. Då motion är en färskvara ger cykeln möjlighet till regelbunden träning och motion året om och på så vis bättre hälsa, säger hon.

Följ ämnen i artikeln