Franska spindelmannen gripen igen – klättrade 187 meter

Publicerad 2022-09-18

Uppe till höger syns Alain Robert.

Parispolisen har gripit den franska spindelmannen.

Klättraren Alain Robert firade sin födelsedag med att klättra 48 våningar utan säkerhetsutrustning.

– Det är ingenting att vara 60 år gammal, säger han.

Klättraren Alain Robert, även kallad den franska spindelmannen, firade sin 60-årsdag med att klättra 48 våningar på den 187 meter höga TotalEnergies-byggnaden i Paris, rapporterar Reuters.

Alain Robert klädde sig i rött och tog sig upp för den branta väggen utan någon säkerhetsutrustning.

Det är inte första gången den franska spindelmannen tar sig an den höga byggnaden. Den här gången tog det honom bara en timme att ta sig upp till toppen.

– Jag lovade mig själv för flera år sedan att när jag fyllde 60 skulle jag bestiga byggnaden igen eftersom 60 symboliserar pensionsåldern i Frankrike, jag tyckte att det var en fin touch, säger han till Reuters efter klättringen.

Greps igen

Syftet med Alain Roberts klättringar är också att öka medvetenheten kring den globala uppvärmningen.

Han har genom åren klättrat på runt 150 höga byggnader världen över. Bland annat har han tagit sig till toppen av Burj Khalifa, världens högsta byggnad.

Den franska spindelmannen har gripits flera gånger för sina klättringar. Även födelsedagsklättringen i Paris slutade med att polisen grep honom.

– Jag vill skicka ett meddelande till folket att det är ingenting att vara 60 år gammal. Du kan fortfarande idrotta, vara aktiv och göra fantastiska saker, säger han.

Följ ämnen i artikeln