USA: WHO-beslut visar undfallenhet mot Kina

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
USA:s utrikesminister Mike Pompeo. Arkivbild.
Foto: Andrew Harnik/AP/TT
USA:s utrikesminister Mike Pompeo. Arkivbild.

NYHETER

Världshälsoorganisationen (WHO) har skjutit upp ett beslut om Taiwan ska beviljas status som observatör till organisationen. Det är ytterligare ett tecken på att WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus viker sig för kinesiska påtryckningar, enligt USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Han säger enligt ett uttalande att beslutet "ytterligare skadar WHO:s trovärdighet och effektivitet i en tid när världen behöver dem som mest".

USA och Kina är i luven på varandra om Pekings och WHO:s åtgärder för att förhindra spridningen över världen av coronaviruset, som först upptäcktes i den kinesiska staden Wuhan.

Peking anser att Taiwan är en del av Kina och försöker förhindra dess delaktighet och medlemskap i internationella organisationer.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE