Löfven: Busa inte runt på Halloween

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Halloween infaller nästa helg. Nu vädjar statsminister Stefan Löfven (S) till "alla godissugna små monster" att ställa in dörrknackandet.

”Även små spöken måste hålla avstånd”, skriver han på Instagram.

Halloween kan inte "firas som vanligt" med tanke på risken för ökad smittspridning när barn går från dörr till dörr. Budskapet kommer från statsminister Löfven i ett inlägg på Instagram.

"Därför vill jag uppmana alla godissugna små monster att inte busa runt denna halloween, utan stanna hemma. Och alla föräldrar – köp godis till era barn. Det är bättre än att de frestas att gå runt och köra bus eller godis. Även små spöken måste hålla avstånd och tvätta händerna", skriver Löfven.

Slutfestat

Statsministern har tidigare i veckan rutit ifrån ordentligt mot vuxna som trängts på dansgolv under pandemin, och regeringen har förbjudit offentliga danstillställningar med fler än 50 personer.

– Det får vara slutfestat nu, sade Löfven i samband med att beslutet presenterades.

”Alla godissugna små monster –  busa inte runt denna halloween”, skriver statsministern. Genrebild.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / TT
”Alla godissugna små monster – busa inte runt denna halloween”, skriver statsministern. Genrebild.

”Se en skräckfilm”

Nu riktar sig Löfven till dem som planerar att besöka en hemmafest under halloween, och tipsar även om alternativ.

"Avstå halloween-fester och maskerader, stanna hemma och se en skräckfilm med din familj i stället. Det finns ingen vampyr- eller zombiedräkt som skyddar mot coronaviruset. Om du smittas på en trång hemmafest kan du några dagar senare oavsiktligt smitta någon som blir allvarligt sjuk", skriver Löfven i inlägget.

Statsministern avslutar inlägget med att konstatera att regeringen kan tvingas införa ytterligare restriktioner, men att han hoppas att det inte ska behövas.

Foto: Jessica Gow/TT
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.
Publicerad:

LÄS VIDARE