Saknad svensk miljardär hittad död

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen misstänker inget brott

1 av 3

Svenske miljardären Christer Ericsson, 74, har hittats död.

Han försvann för två månader sedan under en fisketur på Västkusten.

– I nuläget misstänker vi inget brott, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Polisen larmade, i går eftermiddag,om en livlös kropp i vattnet vid Lilla Sillesund utanför Klåverön i Marstrand. Kustbevakningen åkte dit, plockade upp kroppen och påbörjade identifieringsarbetet.

Nu har de kunnat konstatera att det är näringslivsprofilen Christer Ericsson som hittats död.

– Det visas att kroppen tillhör Christer Ericsson som varit försvunnen i två månader, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Försvann efter fisketur

Det var i mitten av juni som Christer Ericsson försvann efter en fisketur vid västkusten. Ett stort sökpådrag drogs igång för att leta efter honom och en tom fiskebåt hittades drivande utanför Marstrand. Ombord fanns fiskeutrustning och dessutom hängde flera fiskelinor från båten.

Men efter en tid avbröts sökandet eftersom han med största sannolikhet var omkommen. Nu, två månader senare, har han alltså hittats död.

– Anhöriga underrättades i går kväll och vi misstänker inget brott i samband med försvinnandet, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har nu avslutat ärendet.

Sommarpratat i P1

Den 74-årige företagsledaren från Alingsås grundade framgångsrika JCE Group, namngivet efter honom själv. Det har växt till en miljardverksamhet med säte i Göteborg. Mest pengar tjänade han bland annat på att utveckla bostads- och serviceplattformar för offshoreindustrin.

Sommaren 2006 var Christer Ericsson sommarpratare i populära radioprogrammet Sommar i P1. Där berättade han om sina år till sjöss, om nystarter i exotiska länder och om uppblåsta personer.

Publicerad: