Så är serien – del för del

Publicerad 2012-02-23

Börja samla alla nio delar.

Här är innehållet i BBC:s prisbelönta naturserie – del för del.

Del 1 (Life)

Första delen i den storslagna serien. Upplev den praktfulla variationen av liv på jorden och den spektakulära utvecklingen hos djur och växter. Dvd:n innehåller bland annat unika skildringar av reptiler.

I butik mellan: 13-19 mars

Del 2 (Life)

Andra delen i den enastående naturserien fokuserar på fiskar och fåglar. Serien tog mer än fyra år att färdigställa och krävde över 3 000 filmdagar, filmat av 40 filmteam.

I butik mellan: 20-26 mars

Del 3 (Life)

Tredje delen serien har hyllats av kritiker i både England och Sverige. Filmerna är ambitiösa och påkostade. Här får du hisnande naturupplevelser.

I butik mellan: 27 mars-2 april

Del 4 (Life)

Fjärde delen ger nära och gripande porträtt över utvecklingen hos djur och växter. Här lyfts växter, primater och djupets varelser fram.

I butik mellan: 3-9 april

Del 5 (Planet Earth)

Femte delen innehåller avsnitten Från pol till pol och Berg som betraktar vår planet som helhet och tar upp de nyckelfaktorer som har format jordens utveckling.

I butik mellan: 10-16 april

Del 6 (Planet Earth)

Sjätte delen ger en inblick i Sötvatten och Grottor. Vi följer vattendragen från deras källor i bergen ner till havet och visar det unika och dramatiska djurlivet i det strömmande vattnet.

I butik mellan: 17-23 april

Del 7 (Planet Earth)

Sjunde delen innehåller Öknar och Isens världar. Hela 30 procent av landytan. Fån rymden ser de tomma och livlösa ut. Men närmare titt visar en helt annan bild.

I butik mellan: 24-30 april

Del 8 (Planet Earth)

Åttonde delen visar De stora slätterna och Regnskog. Afrikas savanner, Asiens stäpper och Nordamerikas prärier är de stora slätterna på vår planet. I dag täcker det mer än en fjärdedel av jordens landyta.

I butik mellan: 1-7 maj

Del 9 (Planet Earth)

Nionde delen innehåller Grunda vatten, Årstidsväxlande skogar och Havsdjupen. Visar bilder från havsdjup som du aldrig tidigare skådat.

I butik mellan: 8-14 maj

Följ ämnen i artikeln