Mannen tafsar på kvinnan – då slår hon tillbaka

Publicerad 2018-07-24

Övervakningsbilder visar hur en man tafsar på restaurangens ena servitris. Sekunden efter tar hon ett stadigt grepp och kastar in honom i kassaapparaten.

Det var på restaurangen Vinnie Van Go-Go’s i Georgia, USA som en man tog sig friheten att tafsa på servitrisen, skriver People. Men Emelia Holden, servitrisen, tvekade inte en sekund när en oönskad hand letade sig mot hennes rumpa. En sekund senare låg mannen på golvet.

– Jag tänkte inte ens, jag bara reagerade. Jag vet inte varför jag reagerade som jag gjorde, jag har aldrig gjort så tidigare, säger Emelia Holden till People.

”Rörde henne knappt”

Övervakningsbilder visar hur Emelia Holden tar tag i mannens krage och kastar in honom mot kassaapparaten. Hon bad sedan en kollega ringa polisen. Den 31-årige misstänkte tafsaren greps och anklagas nu för sexuella trakasserier. Mannen ska ha påstått att han bara försökt komma förbi servitrisen och att han “knappt rörde henne”. Klippet har cirkulerat på nätet och nu hoppas Emelia Holden att fler ska förstå allvaret.

– Jag är glad att kvinnor kan se det här och förstå att de kan stå upp för sig själva. Du har också rätten att ha på dig vad du vill utan att behöva oroa dig för tafsare, säger hon till People.

Följ ämnen i artikeln