”Han vet inte var kroppen finns”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-20

50-åringens advokat: Allt är som ett töcken för honom

GÄLLIVARE/STOCKHOLM Den 50-årige man som misstänks för mordet på Carolin Stenvall, 29, minns inte var han har gjort av hennes kropp.

– Han har själv varit ute och letat efter kroppen, men efter själva händelsen är allt som ett töcken för honom, säger advokat Leif Gustafsson till Aftonbladet.

Carolin Stenvall, 29, försvann på väg till en anställningsintervju.

Under måndagsförmiddagen har 50-åringen suttit i tre timmars förhör med polisen i Gällivare. Advokat Leif Gustafsson bekräftar för Aftonbladet att hans klient erkänt att han orsakat Carolin Stenvalls död. Men hur det gått till vill advokaten inte säga.

”Inget sexuellt”

– Det har inte varit något sexuellt med det här. Men Carolin Stenvall dog vid rastplatsen Stenbron, säger Leif Gustafsson.

Enligt advokaten träffades Carolin Stenvall och 50-åringen av en ren slump. Mannen var på platsen för att slänga sopor, har han sagt i förhöret.

– Vad som utlöst våldet vill jag inte kommentera i nuläget. Jag kan heller inte gå in på hur hon har dött, säger Gustafsson.

Och var kroppen finns är fortfarande ett mysterium. 50-åringen har inte kunnat visa var kroppen finns, för han säger att han inte minns var han gjorde av den.

Mår mycket dåligt

– Han har själv varit ute och letat efter kroppen, men kan inte hitta den.

Den 50-årige mannen mår mycket dåligt. I lördags försökte han som Aftonbladet berättat ta sitt eget liv genom att skära upp höger handled.

– När självmordsförsöket misslyckades fann han för gott att berätta vad som hade hänt, säger Leif Gustafsson.

Följ ämnen i artikeln