"Låt mig spela"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-08

Kitty Jutbring svänger inte bara loss i Let's dance. Hon har även sina väl valda tillhåll i Stockholm. Foto: Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Kitty Jutbring, yrvädret från västkusten, har Björn Gustafssons röst säkrad när hon kastar sig över dansgolvet i Let's Dance. Men vilket av stans alla dansgolv väljer hon? Här ger hon oss sina bästa Stockholmstips.

Om jag säger Stockholm, vad säger du då?

- Mysiga söder och en otäck Stureplansvärld fullbelamrad av kändisar.

Men du är ju själv en del av kändisvärlden.

- Jo, men jag har väldigt svårt för den där bratkändisgrejen.

- Vad kan jag säga? Jag kastar sten i glashus, det fattar jag. Men jag har fått en viss insikt. Jag gör det jag gör på mitt eget vis och jag är inte ute efter berömmelse. I dag söker folk bekräftelse genom prestation. Och så blir de beroende av bekräftelsen, fast den kommer från okända människor. Då är man farligt ute.

Nu lite citysnack. Du har en helt ledig dag i Stockholm, hur tillbringar du den på bästa sätt?

- Då går jag till Beyond Retro i Soukgallerian på den där stora gatan jag kallar Lejongatan. Okej, Drottninggatan heter den. Jag brukar drömma om den sortens affärer, med fantastiska 80-talsklänningar och sjukt mycket annan second hand.

Sedan blir det en sväng till Top shop innan jag slår mig ned på Svart Kaffe. Och vad finns där förutom kafédelen? En Hello Kittybutik.

Hur bra hittar du egentligen i stan?

- Jag hittar från stationen till Drottninggatan och vidare till Slussen. Alltså helt okej.

Bästa spelningen du upplevt på någon av stans scener?

- Jag var på Popsicle för några år sedan. Det var helt sjukt, som det bästa av mina tonår i koncentrerad form.

- Och du måste ta med att jag träffade Cyndi Lauper. Jag lyckades ta mig in på ett meet & greet efter hennes spelning där jag fick min väska signerad. Hon hade extremt fula kläder, men så är hon också 55 år och jag får väl vara glad om jag ser ut som henne när jag är lika gammal.

Var går du helst ut och dansar?

- Debaser såklart. Men ibland kan det vara kul att göra studiebesök runt Stureplan. Fast jag går vartsomhelst, bara det finns en bra dj som spelar bra electro, 80- eller 90-tal.

- Jag vill spela skivor, låt mig spela! Jag har inget att göra efter att ha repat med Let's Dance och står då helt redo att lära känna utelivet.

Och om du ska käka?

- I mitt förvirrade tillstånd föredrar jag Kungshallen. Där hittar man allt. Vill man ha det lite lyxigt skulle jag rekommendera Vapiano. Jag träffade Björn Gustafsson när jag var där och käkade i går och han lovade att rösta på mig i Let's Dance. Det känns bra.

Sist men inte minst, om du skulle stå staty, var skulle du stå och med vilket motto?

- Nära spår 10 på centralen med förvirrad uppsyn, tappad klack och tre, fyra påsar i handen. Statyn skulle prydas av orden "Lugna ned dig, Kitty, världen är stor. Det gör inget om du missar tåget". På djupare plan handlar det såklart om att man ibland behöver skaffa sig lite distans. Det är så lätt att bara stressa iväg genom livet.

Ida Lithell

Allt om Stockholm

2009-01-08

Kitty Jutbrings favoriter

Fakta Kitty Jutbring