Madde firar med – apor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-10

I kväll firar prinsessan Madeleine sin födelsedag.

Kungen och drottningen har planerat hela festen.

I paketen gömmer sig både whisky och apor.

Har du någonsin funderat över vad man ger en prinsessa som har allt i födelsedagspresent?

Aftonbladet har svaret – upplevelser!

I kväll firas prinsessan Madeleines födelsedag ombord på Briggen Gerda och familj och vänner har planerat presenter i flera veckor.

Två garanterat populära gåvor är ett besök hos orangutangen Igge i Furuviksparken och en helkväll med whiskyprovning. De två upplevelsepresenterna kommer från Gävle kommun. Den ädla drycken är dessutom redan godkänd av pappa kungen som besökte Mackmyra destilleri i mars.

Även vänner och bekanta planerar att ge prinsessan äventyr i stället för prylar när hon nu fyller 27. Enligt uppgift till Aftonbladet finns det fler upplevelser i paketen.

Vit choklad i tårtan

Ett tjugotal av Madeleines vänner kommer att fira prinsessan ombord på briggen i kväll. Efter att Gerda skjutit salut serveras en brakmiddag under däck. Rökt skinkrullad med krämig ostfyllning och fiskgryta med vitlöksbröd står på menyn. Kvällens stora final är en stor födelsedagstårta med vit choklad och hallon.

– Jag gjorde tårtan första gången till min bästa väninna när hon gifte sig. Jag tror att den kan passa till en prinsessa, berättar Camilla Nilsson, konditor på Högbo Brukshotell.

Tårtan forslas fryst i en frigolitkartong från Gästrikland till Stockholm så att den sakta tinas upp lagom till middagen.