Linda Staaf: ”Förtjänade mitt jobb”

Publicerad 2023-02-22

Linda Staaf är besviken på polisledningen.

Hon anser att hon inte fick den backning hon behövde under polischefshärvan.

– Jag upplever att jag har haft bra samtal med min närmaste chef, men att jag från ledningshåll stått ensam i den här situationen, säger hon till TT.

Noas tidigare underrättelsechef Linda Staaf anser att hon fått upprättelse i den externa utredningen om polishärvan.

– Jag förtjänade mitt jobb, säger hon till TT.

Däremot hade hon förväntat sig bättre backning från polisledningen. Hon upplever att det funnits en ängslighet och att hon stått ensam utan stöttning från ledningen när härvan uppdagades och fick stor uppmärksamhet i media.

– Jag hade önskat att Polismyndigheten tydligare hade gått ut med de fakta som hela tiden har funnits och det som utredaren har presenterat i dag. Sedan har jag stor respekt för att det behövts göras en utredning, men om jag pratar bara utifrån min egen del, och vad effekten för min del har blivit, så har det varit att jag fått ett stort ansvar att försvara mig själv i det pågående drevet, säger hon.

”Varit förfärlig”

Linda Staaf säger till TT att den senaste tiden ”varit förfärlig” men att hon fått stöd från sina nära, bland annat hennes sambo Micael Bydén, som är överbefälhavare på Försvarsmakten.

– Och, nu vill jag egentligen inte prata om mitt privatliv för det har jag rätt att behålla för mig själv, men jag vill ändå betona att jag fått ett fantastiskt stöd av min sambo som trott på mig och gett mig sitt stöd. Han har hjälpt mig att hela tiden stå stabilt genom den här situationen, säger hon.

Linda Staaf.