Bildbevis kan stödja Zimmermans försvar

Publicerad 2012-04-22

Det här fotografiet kan hjälpa George Zimmerman i rätten.

Det ska vara taget tre minuter efter att 28-åringen skjutit ihjäl 17-årige Trayvon Martin i Florida.

Bilden föreställer Zimmermans blodiga bakhuvud – vilket skulle kunna stödja väktarens version om att han agerade i självförsvar.

I går befann sig George Zimmerman i rätten för en slags häktningsförhandling inför rättegången, där han passade på att be Trayvon Martins föräldrar om ursäkt.

– Jag ber om ursäkt för er förlust. Jag visste inte hur gammal han var, jag trodde han var lite yngre än mig. Jag visste inte om han var beväpnad eller inte.

Två skärsår

Familjen Martin ska enligt deras advokat ha tagit väldigt illa vid sig av att bli direkt tilltalade av Zimmerman, som misstänks för mord av andra graden och riskerar livstid om han döms.

Ursäkten kom samma dag som ABC News publicerade en bild, tagen av ett vittne tre minuter efter att 17-åringen sköts ihjäl. Bilden visar hur blod rinner från två skärsår på bakhuvudet, och polisrapporten uppger att Zimmerman blödde från näsan och bakhuvudet den aktuella kvällen.

I polisförhöret efter händelsen uppgav 28-åringen att han sköt och dödade tonåringen i självförsvar efter att Trayvon Martin knuffat honom och dunkat hans huvud mot trottoaren.

Borgen

Zimmerman behandlades på plats av sjukvårdare innan han fick handbojor och fördes till polisstationen. Såren syddes aldrig och han uppsökte aldrig något sjukhus, vilket får familjen Martins advokat att reagera.

– Hur allvarligt kan det ha varit om de inte tog honom till sjukhus och sydde, säger han i ett uttalande enligt Abc News.

Samtidigt uppgav en utredare under förhandlingarna att det inte finns några bevis på att Zimmerman var den förste att gå till attack.

Borgen fastställdes till 150 000 dollar, motsvarande drygt en miljon kronor.

Försvarsadvokaten Mark O'Mara uppgav till pressen efteråt att det kommer att dröja några dagar innan Zimmerman släpps eftersom det kommer ta ett tag för hans familj att få ihop summan.