Farmor hittade son och barnbarn döda

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-01

Farmodern hittade sin son och sitt barnbarn döda i deras hus.

En pappa och hans åttaåriga son har hittats döda i ett hus i södra Norge.

Det var barnets farmor som hittade dem.

Pojken uppges ha synliga skador.

Farmodern slog larm vid 07.30-tiden i morse efter att ha hittat sin 35-årige son och sitt 8-åriga barnbarn döda. Enligt polisen är hon inte misstänkt för något brott.

– Vi har pratat med kvinnan som larmade om dödsfallen, säger Torbjørn Nervik på polisen i Haugaland och Sunnhordland till norska VG Nett.

Kan vara mord och självmord

Huset där pappan och sonen hittades ligger i Haugesund, mellan Bergen och Stavanger i södra Norge. Där ska farmodern, pappan och åttaåringen ha bott.

Det är ännu oklart när och hur de båda har avlidit, men enligt VG kan det vara fråga om mord och självmord.

Aftenposten.no erfar att pojken har synliga skador.

Söker vittnen

Polisen önskar komma i kontakt med vittnen som har rört sig i området.

– Vi efterforskar brett och har alla möjligheter öppna. Vi ber också att alla som varit i området efter klockan 18 söndag kväll och till och med måndag morgon att ta kontakt med polisen, säger Torbjørn Nervik till VG Nett.

Polisen betecknar dödsfallen som "misstänkta" och har bett om förstärkning från norska kriminalpolisen Kripos, som väntas vara på plats i eftermiddag.

Mamman informerad

Enligt VG Nett bodde barnets föräldrar inte ihop, men polisen har informerat modern om dödsfallet. Kommunens kristeam har kopplats in för att hjälpa både familjen och pojkens klasskamrater.

Skolan där pojken gick flaggar i dag på halv stång.

– Skolan har haft klassvisa samlingar och försökt komma i kontakt med föräldrar till samtliga elever, säger Odd Henry Dahle, rådman i Haugesund, till Haugesunds Avis.