Flera hot mot skolor i Finland

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-09

Polis bevakar skola i tragedikommunen

Flera skolor i Finland har utsatts för hot efter tragedierna i Jokela, enligt finsk press.

Polisen bevakar sedan i morse en skola i Hyrylä, en annan ort i tragedikommunen, efter påstått hot på internetsidan YouTube.

En polispatrull har hela dagen bevakat säkerheten i skolan i Hyrylä. Enligt rykten som nått polisen ska skolan vara hotad. På internetsajten YouTube ska, enligt uppgifter till tidningen Iltalehti, någon ha publicerat en video där skolan i Hyrylä hotas. Polisen har inte kunnat hitta några bevis för att hoten är på allvar.

Flera av skolans elever har stannat hemma i dag på grund av rädsla. Skolans rektor har varit i kontakt med polisen. Hyrylä ligger i samma kommun där nio personer dog på onsdagen i skolmassakern i Jokela.

Även i Kyrkslätt, fem mil väster om Helsingfors, har en skola utsatts för hot på internet. Hotet uttalades på en minnessida över offren i Jokelaskjutningen. Enligt polisen handlar det förmodligen om ett osmakligt skämt. Skolans tre rektorer informerade eleverna om hotet på fredagsmorgonen. Många av eleverna valde då att ta hotet på allvart och gick hem av rädsla.