Dodi Fayeds gamla Ferrari stulen

Uppdaterad 2015-11-10 | Publicerad 2015-11-09

Två lyxbilar, en Ferrari 328 och en Ferrari Daytona, årsmodell 1972, stals under natten till fredagen i ett garage i Melbourne.

Den senare värderas till över 20 miljoner kronor och har tidigare rattats av prinsessan Dianas pojkvän Dodi Fayed och musikern Roger Waters.

Stölden uppges ha genomförts på under fyra minuter.

Det var vid klockan 03.40 natten till fredag som bilstölden genomfördes. Tjuvarna var inte ”Gone in 60 seconds” – men nästan. Polisen uppger att stölden genomfördes på under fyra minuter.

Och det var inte vilka bilar som helst som tjuvarna hade riktat in sig på.

En Ferrari 328 med registreringsnummer ”FUN328”, värderad till drygt 800 000 kronor (100 000 dollar) var biltjuvarnas första kap. Den andra bilen, en rubinröd Ferrari Daytona av årsmodell 1972, uppges vara nästan oersättlig. Den skulle, enligt uppgift till nyhetsbyrån AP, vara värd över 20 miljoner kronor (2,5 miljoner dollar) om den skulle säljas.

Dodis gamla vrålåk

Dyrgripen hade precis totalrenoverats och nyligen visats upp på en motormässa.

Ferrarin har en unik historia.

Flera kändisar har sedan 1972 haft den i sina garage. Bland annat den har bilen ägts av den legendariske Formel 1-stjärnan James Hunt.

Senare stod Roger Waters, basist i Pink Floyd, som ägare till bilen.

På 90-talet bytte vrålåket ägare igen när stenrike affärsmannen Mohamed Al-Fayed köpte den. Al-Fayed gav den sedan till sin son Dodi Fayed, en kort tid före han och hans flickvän prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997.

Importerades för fem år sedan

Bilens nuvarande ägare är Enzo Ceravolo, restaurangägare i Melbourne. Han köpte den för fem år sedan och transporterade den från Storbritannien till Australien. Efter stölden har han vädjat till tjuvarna i såväl TV som tidningar, rapporterar Daily Mail.

Vädjan gäller framförallt Daytonan från 1972:

– Ni uppskattar inte den här typen av bilar. Nu när ni haft ert roliga, kan ni vara snälla att lämna tillbaka den, sa han till 9 News.

Enligt tidningen Herald-Sun misstänker polisen att tjuvarna kände till att det fanns dyra bilar i verkstadsgaraget. Att det fanns en bil som värderas till över 20 miljoner kronor är man emellertid inte helt säkra på.

Beskrivningar och bilder på bilarna har publicerats i flera medier i och omkring Melbourne.

Följ ämnen i artikeln