Jag tänker inte ta avstånd från någon

Carolina Gynning , 29, programledare för ”I huvudet på Gynning” och ”Hitmakers” i Kanal 5.

Varje dag när jag öppnar tidningen så läser jag saker om mig själv. Bra eller dåligt. Jag brukar inte bry mig särskilt mycket om varken det ena eller andra. It comes with the job.

Men när jag slog upp Aftonbladet i torsdags och läste ett öppet brev som skrivits till mig av någon jävla lärarvikarie så slog det slint. Under rubriken ”TA DITT ANSVAR, CAROLINA GYNNING” hade människan skrivit att hon äcklas av att se hur jag låtsas som att Gaza inte brinner. Och att Israel bedriver etnisk rensning mot ett helt folk.

Detta är hennes slutsats efter att jag åkt till Israel och försökt skildra progressiva kulturarbetare (”I huvudet på Gynning” 29 januari).

Jag tyckte att det var viktigt att visa en annan sida av ett så komplext land – det är vad våra ungdomar borde se. Livet är aldrig svart eller vitt.

Till skillnad från den här bruden så tror jag inte att individen behöver representera sin politiska ledning.
Egentligen bryr jag mig inte om att vikarien dissar mig men att hon får de medverkande i min show att framstå som galna mördare, det är inte okej.

Detta är individer som inte vill annat än att leva i fred och som aktivt jobbar med projekt över de politiska gränserna. Så som lärarvikarien skriver verkar det som att jag borde ta avstånd från alla med judiskt ursprung, men det tänker jag banne mig inte göra. Jag tänker inte ta avstånd från någon.

Jag tror på individens kraft att skapa förändringar till det bättre. Och det vore lika intressant att göra ett program om människor som lever i Palestina. Att lärarvikarien tycker illa om mig framgår med all tydlighet i artikeln och tyvärr är det skrämmande att hon låter det överskugga hennes ansvar som lärare. Ta emot all information i stället för att förneka.

DET ÄR DU SOM SKA TA DITT ANSVAR, LÄRARVIKARIEN!

Följ ämnen i artikeln