Silvia om bebisyran: "Det är underbart"

Publicerad 2013-09-03

Men kungen nämnde inte dotterns graviditet

ÅTVIDABERG. Aftonbladet träffade drottning Silvia i Åtvidaberg där hon kommenterade sin dotters graviditet:

– Det är härligt, det är underbart.

I morse avslöjade prinsessan Madeleine på sin Facebooksida att hon och maken Christopher O'Neill väntar barn. Några timmar senare, klockan 13 i dag, höll hennes pappa Carl XVI Gustaf ett tal på Gamla torget i Åtvidaberg, under sin eriksgata i Östergötland.

– Drottningen och jag uppskattar verkligen att besöka ert län just i dag, inledde han.

Nämnde inte barnet

Press från lokala media och riksmedia var på plats och många väntade sig att han skulle ta upp det väntande tillskottet i familjen under talet. Men han nämnde inte graviditeten med ett ord. Det gjorde däremot drottning Silvia:

– Det är härligt, det är underbart, säger hon till Aftonbladet i Åtvidaberg.

Kungen däremot talade om sig själv, stigar och positiv utveckling och utmaningar i Östergötland. Han tackade för en stig vid sjön Tåkern som länet givit som gåva till prinsessan Estelle, som är hertiginna av Östergötland.

Han tog även upp att det i år är 40 år sedan han blev kung och statschef.

Vill inte säga mer

– Det är en lång tid, och en intressant period. Med anledning av detta är det roligt och intressant att besöka hela landet från norr till söder.

Hovets presschef Bertil Ternert uppgav i morse att familjen anser att nyheten om det väntande barnet var "positivt och glädjande", men gjorde också klart att familjemedlemmarna inte ville säga mer än så.

– Det är vad man vill gå ut med just nu.