Ung man mördad i Berga

Intensiv jakt efter gärningspersoner

Publicerad 2021-05-20

Polisen söker nu tips om misstänkta personer i Berga i Linköping under onsdagskvällen

En man i 20-årsåldern sköts till döds mellan flerfamiljshusen i bostadsområdet Berga i Linköping på onsdagen.

– Vi har flera personer som både sett och hört skottlossningen, säger Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping.

Kvart i sju på onsdagskvällen larmades polisen till bostadsområdet Berga i Linköping. Flera inringare hade hört höga smällar som uppfattades som skottlossning.

Patruller ryckte ut till platsen, i närheten av Berga centrum och möttes av en skjuten man.

– Vi var ganska snabbt på plats och möttes av en skjuten man. Han avfördes med ambulans till sjukhus där han kunde konstateras avliden, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping.

Mannen som var i 20-årsåldern är känd av polisen sedan tidigare. På vilket sätt han är känd på vill de inte gå in på, inte heller om mannen hade någon hotbild mot sig.

Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

– Vi söker intensivt efter gärningspersonen eller gärningspersonerna just nu, säger Ann-Christine Rehnström.

Ett flertal personer ska ha bevittnat skjutningen. Efter skottlossningen var det en upprörd och orolig stämning på platsen, men det lugnade sig ganska snabbt förklarar lokalpolisområdeschefen.

– Vi har fångat upp en del vittnen som både har sett och hört skottlossningen. Kollegorna som var på plats beskriver att det var stor oro och känsloyttring på platsen, det var många som reagerade på den här fruktansvärda händelsen.

Polisen spärrade av ett stort område och inledde en omfattande utredningsinsats. Under gårdagen var tekniker och hundförare på plats. Polisen har bland annat knackat dörr i området och pratat med vittnen. De var även på plats utanför akuten.

Området är på onsdagsförmiddagen inte längre avspärrat, men polisen befinner sig på plats i Berga centrum för att fånga upp vittnen och hantera eventuell oro.

– Det är ett område vi ägnar extra fokus oavsett händelsen, säger Ann-Christine Rehnström.

Hon är själv på plats och beskriver att stämningen nu är lugn. Fältarbetare och sociala jouren är också i området för att stötta.

Följ ämnen i artikeln