Hoppas Säpo hittar den som ansvarade för menyn

Om dessa uppgifter stämmer så är det inte en fråga om dyrt eller billigt utan om vem som bär ansvar för den menyn.

Ulf Kristersson har verkligen varit the talk of the town den senaste tiden.

Nu senast var det om hans pinsamma videohälsning till Macron, inför dennes statsbesök, som skulle vara rolig men mest blev förolämpande. Jag kommer inte säga så mycket om just det för det blir som att kasta sten i glashus. 

Sen var det om att han spenderat 494 086 kronor på inredning till Sagerska palatset. Det som sticker ut allra mest på den inköpslistan är en dammsugare för 1 237 kronor. 

Är inte Sagerska palatset ganska så stort? Det borde ju vara det med tanke på att det är ett palats? i så fall tror jag man varit dumsnål här och jävligt taskig mot den som städar, för en dammsugare för 1 237 kronor har det inte i sig att fixa ett palats, det lovar jag.

Men innan allt detta var det om att hans födelsedagskalas var för dyrt och sen var det om att det var för billigt. Enligt uppgifter från Expressen bjöds gästerna på engelsk konfekt och alkoholfri cider. Om dessa uppgifter stämmer så är det inte en fråga om dyrt eller billigt utan om vem som bär ansvar för den menyn och vad som kan ses som ett rimligt straff för det brottet.


Jag har för mig att det ska finnas en drog som heter Jenkem, vilket är fermenterad mänsklig avföring som man inhalerar för att få ett kraftigt hallucinatoriskt rus. Det är precis så vidrigt som det låter och jag kan faktiskt inte tänka mig något vidrigare än Jenkem, förutom då Jenkem UTAN det hallucinatoriska ruset. 

Och lite så känner jag också inför alkoholfri cider. Gud, vad äckligt att servera alkoholfri cider! Det enda förlåtande draget hos vanlig cider är ju att den i alla fall innehåller alkohol. Vem bjuder på alkoholfri cider!?

Alkoholfri cider, som är på tok för sött samt att det också på något mirakulöst sätt lyckas vara både för syrligt och inte tillräckligt syrligt på en och samma gång. Om det sen visar sig att det dessutom var päroncider som serverades då måste någon genast offra sin förstfödda innan straffet från gudarna drabbar oss alla!

Minst femtio procent av alla människor som någonsin har funnits hatar lakrits och trettiofem procent av oss som faktiskt gillar lakrits hatar sötlakrits!

Engelsk konfekt framstår i jämförelse med den alkoholfria cidern inte som så farligt men visst är det ett bra märkligt val av snask att ha på en fest för flera hundra människor. Flera hundra människor är en massa människor och då gäller det att bjuda på något med bredd, tänker jag. Något man tror att en så stor del av mänskligheten som möjligt skulle kunna tänka sig att gilla. Säkra kort helt enkelt.


Jag tänker chips, jag tänker salta pinnar, om jag tänker sött så tänker jag choklad, kanske tänker jag kola med smak av vanilj och havssalt, så tänker jag.

Ta bara det där om att jag tänkte salta pinnar, salta pinnar är inte gott, men vet du vad det är? Det är torrt och salt och det är vad det är, men inget någon tycker är direkt äckligt.

Klipp till engelsk konfekt. Minst femtio procent av alla människor som någonsin har funnits hatar lakrits och trettiofem procent av oss som faktiskt gillar lakrits hatar sötlakrits!

Varför i allsindar bjuder man på ett snacks som högst femton procent av mänskligheten kan tänka sig att äta? Och av dem är det nog inte fler än en tredjedel som verkligen tycker att engelsk konfekt är riktigt gott.


Det finns en tråd på Flashback som hyllar havrekakan, för att den är så billig, lätt att baka men framför allt för att den passar till alla sorters drycker. Havrekaka gifter sig fint med vin men lika fint med öl eller kaffe! Himla bra kaka!

Motsatsen till havrekakan i det sammanhanget är, tro det eller ej: engelsk konfekt. Typ inget passar till engelsk konfekt och allra minst passar det med alkoholfri cider.

Förhoppningsvis kommer Säpo att hitta den skyldige och sköta det som måste göras på ett snyggt och diskret sätt. 

Följ ämnen i artikeln