Utan tjejerna är Bingo ingenting

På MTV-programmet ”Dismissed” får en kille välja mellan fem tjejer. En av dem som tävlar om den utvaldes gunst skjuter fram brösten och förklarar att hon kommer bli utvald eftersom hon gillar trekanter. En annan av dem vickar på rumpan och säger att hon är sexigast. Allt handlar om att bli utvald av den som har makten att välja.

I ett annat tv-program springer Hugh Hefners tre flickvänner omkring och är överlyckliga för att de får klä ut sig till kaniner och visa brösten för ett gäng sunkiga gubbar på ett party. De är också utvalda och handplockade och för detta är de såå glada.

Med tanke på detta är det kanske inte så konstigt att trettonåriga tjejer går på disco utan nästan några kläder alls. Det gäller att vara sexig, då får man hångla med så många som möjligt vilket ger status.

I en artikelserie i Aftonbladet berättar en tjej om hur hon jobbat för Bingo Rimér, åkt runt bland fester och ”visat pattarna och fått gratis sprit”. Ju slampigare hon betedde sig desto populärare blev hon. Snart fick hon vara sällskapsdam på en ”hormiddag”, middagar med kändisar och makthavare runt Stureplan, rika killar som ville ha tjejer att festa med.

Hur tjejer klär sig eller hur många sexpartners de har är deras ensak, likaså om någon väljer att bli glamourvärdinna. Det jag inte begriper är varför tjejerna inte gör saker på sina egna villkor utan att de lydigt anpassar sig efter killarnas spelregler.

Bingo Rimér har tjänat 25 miljoner på ett imperium byggt på unga tjejer. Han strävar efter att bli som Hugh Hefner och försöker slå sig in på den amerikanska marknaden. Men utan blondinerna är han ingenting, de ger honom status. ”Om Puff Daddy kommer med alla sina brudar, och jag med mina, då har vi plötsligt samma status”, säger han själv.

Varför låter tjejerna sig användas av Bingo? För det första betalar han bara en tusenlapp för ett utvik vilket är så skandalöst dåligt, för det andra verkar han vara en stor fjant. Varför skänker brudarna sin makt till honom i stället för att behålla den för sig själva? Varför åmar sig trettonåriga tjejer för killarna och anpassar sig efter dem när det i själva verket är de som väljer?

Man kan faktiskt ta makten över sitt eget liv och bestämma sina egna regler. Och även om det är dyrare att köpa sina egna drinkar och festerna inte blir lika många är integritet alltid sexigare än blottad hud.

Följ ämnen i artikeln