Den stora sanningen: utan invandrarna dör vi ut

Den irakiska mannen kom fram till min kundvagn på stormarknaden. Han berättade om sin universitetsutbildning i Schweiz, om sitt jobb som han är överkvalificerad för, allt på perfekt svenska.

– Vi ska flytta till Kanada för grabbens skull. Han har inte en chans i Sverige, han kommer aldrig att bli accepterad och komma in i samhället, sa mannen och klappade lillpojken han bar på armen.

Sedan berättade han om brodern som är docent i engelska. Han nekades jobb på universitetet i Stockholm, trots att han gjorde exakt vad som krävdes – nämligen att lära sig svenska.

Numera undervisar han i engelska på ett universitet i England, där dög hans utbildning.

Ser ni vansinnet?

Här har vi två människor med gedigen utbildning som kommit till Sverige för att bygga sig en framtid. Men vi vill inte ha dem. För vi är för självgoda och de ser annorlunda ut. Snacka om rasism. Snacka om dålig ekonomi.

Skulle Svennis ha kvar sitt jobb om han valde bort spelare för att de har fel färg på huden? Jag tror inte det.

Och på tv smygfilmas rasistpolitiker som säger att muslimer bara kan skaffa ungar och leva på bidrag. BBC ringde i förrgår, de höll på att göra ett inslag om saken.

– Hur har detta påverkat valrörelsen? frågade reportern.

– Inte mycket, politikerna avgår, partierna gör

avbön, sa jag och önskade innerligt att jag kunde ha berättat om någon storslagen debatt eller om en

fantastisk åtgärdsplan. Men icke.

Integration hit, integration dit. Mycket snack, liten verkstad. Smygrasismen frodas mellan skål och vägg.

Den stora sanningen går förlorad: utan invandrarna dör vi ut eftersom det föds så få barn i landet. En dryg miljon människor har invandrarbakgrund. De är en del av Sverige, så rasisternas gnällande är bara patetiskt och tomt.

Varför fungerar integrationen i Kanada och USA? Varför släpps invandrare inte in på arbetsmarknaden medan svenskar jobbar ihjäl sig? Det är mycket man inte begriper.

– Förstår du hur oerhört förnedrande det är att buntas ihop med människor som kommer från hela

världen. Jag är en individ, sa den irakiska mannen på stormarknaden.

Jo, den kränkningen förstår jag men jag fattar inte varför så många invandrare inte försöker ta sig in i samhället. Det är i dag framtiden formas.

Ta ert ansvar och gå till vallokalerna. Argumentet att ”alla politiker är idioter” är bara barnsligt. Den som inte röstar är för diktatur – och det var väl knappast meningen.

Följ ämnen i artikeln