Tyvärr kungen, i dag har vi ett slutet samhälle ...

Många undrar hur det egentligen gick till när kungafamiljen blev nobbade på en finkrog i Tyskland, och fick nöja sig med pizza till lunch. För att få klarhet har jag gått till den lokala tidningen Rhein-Neckar Zeitung.

Min tyska är dock inte perfekt, så jag har låtit Google göra översättningen.

Håll till godo:

Vid lunchtid på torsdagen frågade en grupp av flera personer till honom om han kunde underhålla dem i sin pittoreska gården. ”Tyvärr, men i dag har vi ett slutet samhälle – vi kan inte fungera, tyvärr”, var hans svar. Gästerna hade redan ägt rum, var inbjudna att äta middag i en annan

restaurang, men i den romerska staden. Vad Michael Schellenberger inte visste i detta ögonblick: han hade precis skickat iväg det svenska kungaparet.

Om överhäng av hans kollegor från Golden Star kan ju vara värd av restaurangen Da Vinci utseende. ”För oss var den kungliga familjen välkomnades varmt”, säger restaurangägare Ibrahim. Kungaparet skulle ha varit mycket nöjda med att utanför den fyrkantiga fortfarande den bästa platserna fanns tillgäng­liga. ”Mycket vänligt, var drottningen och hennes make Carl Gustaf”, säger Ibrahim. Gruppen skulle fungera som vanligt besökare.

För Da Vinci detta är naturligtvis den största ära du lärt restaurangen förut. ”Vi kan nu ringa ett kungligt Restaurang”, var värd, blinkande goda humör. Förresten, hade drottningen beställt en pizza Funghi, som smakade mycket bra om det. Men det var förmodligen det pizza till frodig. Erbjudandet av hyresvärden, inte förpackningen hade slukat halv, drottningen av Sverige då men tack och lov säger Ibrahim. Även kungen hade sin pizza rucola har varit mycket nöjda. Och livvakter var uppenbarligen vänner italienska köket.

”Vi kommer att be om ursäkt brev till det kungliga hovet i Sverige officiellt” meddelade däremot Michael Schellenberger. ”Men vi var inte riktigt kunde ta hand om gäster, eftersom vi var upptagna med bröllopsfest.”

Ett sådant missöde skulle vara värd för Ladenburg ”säckpipa”, Jochen Faller, absolut inte ha hänt. Faller berättade som har vackra Drottning Silvia ofta åt middag på hans restaurang. Faller vet att drottningen av medeltiden är intresserad och vill bo i en historisk miljö. ”Drottningen som vår stad och vi är stolta över att vi redan skulle kunna laga mat oftare”, sa värden.

Följ ämnen i artikeln