Thriller och noveller heta på listan

Jaktlycka

Anna-Karin Palm

Bonniers

NOVELLER En lysande betraktelse i tio avsnitt om kvinnors kroppar, hur vi förhåller oss till dem och den smärta, lust och vånda de orsakar. Att skriva om erotik är en svår konst men Anna-Karin Palm lyckas. Hennes olika huvudpersoner, deras känslor och upplevelser skildras övertygande och trovärdigt. Hur får man relationer att fungera med alla dessa valmöjligheter som står till buds? Sista novellen är en liten pärla, sensuell, varm och mänsklig.

MemoRandom

Anders de la Motte

Forum

THRILLER Jag vet inte hur många gånger jag läst en kriminalroman och blivit besviken på slutet. Jag vill att boken ska vara överraskande och andlöst spännande ända in i mål. MemoRandum håller hela vägen. Slutet är så våldsamt och Pulp Fiction-artat att jag nästan började fnissa.

Det här är en rå, blodig, effektivt berättad historia om organiserad brottslighet, poliser som spelar dubbelspel och maktmissbruk högt uppe i den politiska sfären.

Samlarna och konstens miljonaffärer

Gunnar Lindstedt

Forum

FAKTA Nyligen slog Bukowski auktionsrekord. En målning av Andy Warhol klubbades för 50 miljoner kronor. Men branchen pekar på en rad märkliga turer i förfarandet och ställer sig undrande till den anrika auktionsfirmans affärsmetoder.

Den internationella konsthandeln har utvecklats till en mångmiljardindustri och vill man veta mer om vad som pågår i denna, för de flesta av oss, dolda värld gör man klokt i att köpa den här initierade boken.

Mamma är bäst

Melina Gerosa Bellows

Tukan Förlag

PRESENTBOK En hyllning till Den Goda Modern i form av bedårande bilder på djur med ungar, ­rörande berättelser och citat om moderskärlek. Fotografierna kommer från National Geographic, vilket garanterar hög ­kvalitet. Historier som den om en schäfer som tar hand om ett föräldralöst rådjur ­varvas med en katt som räddar sina fem ­ungar ur ett brinnande hus och en liten ­ekorre som uppfostras av en hund. I morgon är det Mors dag, om ni hade glömt bort det.

Följ ämnen i artikeln