Gin tonic till drönare är pärlor för svin

Det finns människor som njuter av att ta dagen som den kommer. Att bara vara. Att fånga dagen.

Och så finns det jag.

Det låter så fint, det där med att ta dagen som den kommer. Det är - har jag förstått - så som verkligt fina människor firar sin semester. Dom fångar dagen, släntrar omkring i slappa fotbeklädnader och rör sig provocerande långsamt. Vissa till och med pratar långsammare än vanligt, för att verkligen markera hur de gillar att "bara vara".

Deras största kraftansträngning är att ligga stilla och lyssna på Sommar i P 1.

En planlös drönartillvaro, om ni frågar mig. Jag blir bara nervös och rastlös av den sortens beteende.

Enda skälet till att fånga

dagen är att brotta ner den och pressa något vettigt ut den. Att gå och lägga sig efter att inte ha gjort något särskilt skulle kännas som ett misslyckande.

Jag är antagligen onormal, men jag vill verkligen inte komma tillbaka till jobbet efter fem veckor av passivt vegeterande.

Inte så att jag ogillar att ligga i hängmattan och läsa deckare, dricka saft i bersån eller gin tonic redan klockan fem eller somna i skuggan med vågorna kluckande i öronen. Jag älskar sånt.

Men det ska vara belöningen efter att man gjort något konstruktivt, om än bara det lilla. En gin tonic till en drönare är pärlor för svin, och eftersom jag gillar gin tonic så följer jag mina göra-listor och betar av det ena efter de andra medan jag funderar på varför det känns så svårt att "bara vara".

Min enda slutsats: Jag

gillar att jobba, att göra

nytta. Så har det varit ända

sedan jag slutade högstadiet på en fredag, gick till arbetsförmedlingen på måndag och började arbeta på tisdag. Lyckligt lottad har jag nästan aldrig upplevt en tråkig dag på jobbet, oavsett om jag lastat gods, torkat liggsår

eller skrivit kolumner.

Arbetsmoral. Det låter gammalmodigt och trist, men en undersökning från förra året visade att 63 procent av unga mellan 18 och 24 år anser att arbete är en moralisk plikt. Och hela 70 procent - oavsett ålder - tycker att det är stimulerande och roligt att jobba.

Visst är det skönt när myter brister? Och visst är det skönare att se tillbaka på en semester där dagarna inte flyter samman i ett sysslolöst töcken?

I förmiddags målade jag fönster. Nu regnar det. Då ska jag klippa film från förra semestern. Det är också ett jobb.

Sen blir det troligen gin tonic.

Följ ämnen i artikeln