Kanske dags att skaffa något eget, Patrick

Patrick Sommerlath tillsammans med kungaparet.

Jag har lite svårt att släppa det där med att det brann ett ljus i Patrick Sommerlaths fönster. Ett ensamt ljus i mörkret och utanför stod poliser och undrade om han var hemma, och om han inte hade glömt att släcka världens längsta ljus så var han det.

När vi var barn slängde vi oss på golvet under fönstret när skolans Jehovasbarn kom förbi. Det var en sådan besynnerlig känsla: Detta var barn vi träffade varje dag, ganska töntiga barn som aldrig sa något, och där låg vi, min syster och jag. Vi såg på varandra och hoppades att ljuden av lackskor med spännen skulle gå tillbaka nerför trappan och röra sig vidare mot mosters hus. Vi var
rädda för barn som inte var farliga bara för att de stod utanför vår dörr i blå koftor bärande ett budskap. I den stunden var de varelser.

 
Tänk om Patrick Sommerlath låg på golvet under sitt kungliga fönster, tittade på det lilla ljus han har och bad en bön att polisen skulle ge upp. Tänk om han numera lever sitt liv krypande. När kvällen kommer tänder han inga lampor, han har bara sitt lilla ljus och när han ska göra en kopp te så ålar han till köket över onda höga trösklar från sextonhundratalet.

Om man googlar Patrick Sommerlaths namn är hans hemadress den tionde träffen, visst känns det lite hudlöst och nästan overkligt?

Om vi vill kan vi skicka julkort till honom.

När jag var liten tyckte jag att Patrick Sommerlath var snygg som synden. Sju år äldre, lång och håret bakåt, alltid i frack. Lyckliga Victoria, alla vill vara kompis med den som har en snygg kusin.

 
I tidigare förhör med polisen har Sommerlath hävdat att den andra swishen skulle kunna ha varit massageolja eller kanske en ergonomisk kudde.

Jag har själv återkommande problem med nacken och när jag gick till en kiropraktor och frågade vilken kudde jag skulle köpa så sa han att nackkuddar är verkningslösa.

”Men varför säljs de då?” frågade jag.

”För att kuddföretagen vill tjäna pengar?” svarade han med en fråga.

Hur har ni det rojalister? Mår ni dåligt? Är ni sura och tycker att vi republikaner passar på?

Det gör vi.

Men vad har vi för ärlig chans i ett land som tycker att statsskicket ska baseras på att ”Victoria är ju så fin!”

Låt oss hålla på.

Och låt oss också fundera över vilket som är mest skamligt: vara misstänkt för sexköp eller bo kvar hemma när man är över femtio?

I Sverige har över 170 000 hushåll barn över 24 år som bor kvar hemma. Kanske dags att ta kudden under armen och skaffa något eget Patrick.

När kvällen kommer lägger Patrick Sommerlath huvudet på sin ergonomiska kudde som kan ha kostat honom en dubbel swish och hela hans tillvaro.

I fönstret brinner ett ensamt ljus.