Kungens barn är lika äckliga som oss andra

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-23

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Vi rapar, pruttar, klämmer finnar, drar ut näshår, kissar, kräks, bajsar, petar näsan och har ibland diarré. Det gäller oss alla. Ingen exkluderad. Inte ens drottningen och hennes perfekta barn, stadsministern, Victoria Beckham, Miley Cyrus, Lill-Babs, Tom Cruise och hon Elisabeth Tarras Wahlberg kommer undan.

Sånt är livet. Så funkar våra kroppar. Ändå finns det regler som säger att det är äckligt. Snuskigt, svinigt, osmakligt och förbjudet.

Kräks man i tv blir man känd över hela världen via Youtube på en natt och får åka till Tyra Banks show. För ni minns väl tjejen från ordprogrammet som skyllde på mensvärk?

I början när man träffar någon så gör man allt, allt, för att låtsas vara så där perfekt, fräscht omänsklig. Jag minns själv hur det blir när man precis har träffat någon och det inte är tillåtet att fisa. Magen sväller upp, man får tarmvredsliknande smärtor och till slut får man ta till pystricket.

Jag fick tipset från en väninna för några år sen. Pystricket går till så att man sätter sig på toan, tar toapapper i handen och håller emot (mot den lilla öppningen, alltså) lagom mycket för att inget ska kunna hända eller låta utanför din kontroll, sen släpper man försiktigt efter på pappret, precis så mycket att alla dessa uppdämda gaser får pyyyyyyyyysa ut och få smärtorna att lätta tillräckligt för att du ska kunna gå ut till din käresta igen och fortsätta låtsas. Jag och min kille Stoffe är ganska fria nu efter ett år men helt synkade är vi inte.

Han höll bokstavligt talat på att svimma när jag invigde honom i sanningen om att alla kissar i duschen ibland. Alla utom han tydligen. (Och Elisabet Höglund, fick jag just veta.) Och jag tror inte han ljög, hans reaktion var väldigt äkta och övertygande. Jag läste en gång om hur man gjorde i det gamla bonde-Sverige när man hade snuviga barn. Den vuxne placerade helt sonika sin mun över den snoriga barnanäsan och sööööööög in. Poor man's oyster (fattigmansostron) kanske man kan kallade det?

Är det så att världen blir mer och mer rädd för det naturliga? Vi är kliniska, plastiga och pryda. Bröst är till för att vara sexiga, analen med hår ska vaxas, naglar byggas på och lackas och rynkor botoxas. Mensskydd ska parfymeras. ”Mens är blått.”

Allt för att slippa åldrande, verklighet och tabubelagt äckel. När jag sen frågade min kille om man verkligen måste torka sig när man har bajsat även om man går direkt från toan in i duschen så höll han på att ramla baklänges.

- Va!? Lägg av, det är det värsta jag har hört! Gör någon så?

Han är så fin, orörd och kysk, min Stoffe.

Följ ämnen i artikeln