Finns det en bordell nära dig, Kristina?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-14

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Kristina Nilsdotter heter en kvinna som förfasade sig över Charlotte Perrelli på Aftonbladets debattsidor i går. Hon insinuerar att den bilolycka som Charlotte Perrelli och hennes nyfödda son nyligen var involverade i skulle vara en följd av att Charlotte Perrelli jobbar.

Jag citerar: ”Charlotte, har du funderat på om olyckan har något att lära dig? Är det något du behöver förändra? På 60-talet när mina egna barn växte upp gjorde jag ett högst medvetet val att vara hemma och ta hand om dem. Barnen kom först – karriären sedan. Detta har jag aldrig ångrat. Mina barn somnade i sina egna sängar efter att jag stoppat om dem på kvällen. De åt hemlagad mat på regelbundna tider. När de varit ute och lekt och kom in fanns jag där med bullar och mjölk. Jag plåstrade om deras sår. Jag tog upp dem i knäet och kramade om dem när de var ledsna. Framför allt var det tyst och lugnt omkring dem när de var trötta, sjuka eller skulle sova på kvällen. Det var en trygg miljö att växa upp i.”

Men hur kan Kristina Nilsdotter helt glömma bort att

1: hon inte har någon större

insyn i Charlotte Perrellis liv

2: Charlotte Perrellis barn verkar ha en bra pappa, Nicola Perrelli, som i en intervju nyligen kallade sig ”hemmapappa”.

3: det inte är mjölk och bullar som gör bra barn utan villkorslös kärlek. Det vet alla föräldrar innerst inne.

Egentligen ska man inte bry sig om dessa tokstollar till föräldrapoliser – oftast kvinnor eftersom kvinnor anser sig bäst lämpade att ta hand om barn och män skiter i debatten – men de är så mååånga och ibland släpper de ut alla sina får på samma gång och då måste man gripa in. Vad de har gemensamt. De har hittat sin identitet endast i att vara morsor. Om det är för att de inte kan något annat eller vill något annat vet jag inte. Men de kväver säkert sina stackars barn.

Med tanke på hur många barn och unga som verkligen far illa i Sverige är det patetiskt med någon som inte är intresserad av det utan bara av att posera och positionerna sig som Världens Bästa Mamma.

Om jag var Kristina Nilsdotter och verkligen brydde mig om hur barn i Sverige hade det – vilket fler av oss borde – skulle hon skriva om det i stället, inte hoppa på en person hon över huvud taget inte känner eller har någon aning om hur hon lever sitt liv.

Här är lite hjälp på traven, saker att uppröras av på riktigt:

Pappa gjorde sin egen dotter med barn. Två gånger, innan någon reagerade!

Tre söner såg pappan slå mamman i flera år. I Högsta domstolen prövades om han hade kränkt sina söner när han slog mamman. Men nej. HD kom fram till att han inte hade kränkt dem. Det tog år innan socialen reagerade. Mamman ljög för en socialsekreterare om sonens blåa öga. Det hade inte förekommit misshandel hemma, sade hon.

En pappa som tillhör Jehovas vittnen åtalades för att i åratal ha misshandlat sina barn, under tortyrliknande förhållanden.

Två lärare som tillhör Knutbysekten åtalas för att ha satt sig på en elev i skolan.

En liten kille tog livet av sig tidigare i höst för att han var så mobbad i skolan.

Svea hovrätt dömde i måndags Jim Grapenkrantz till 14 års fängelse för grovt koppleri, grov våldtäkt och grov kvinnofrids­kränkning. Mot sin dåvarande sambo. Han är nygift med en 33-årig småbarnsmamma som tycker att han är världens finaste.

Finns det en bordell nära ditt hus, Kristina?

I ett uppmärksammat fall nyligen, en kvinnohandelshärva där flera unga öststatstjejer lurats hit och tvingades jobba på bordell, var en av kunderna en farsa som stannade på väg till sin sons hockeyträning. Men ingen har förfasat sig över att en tonårspappa bestämde sig för att köpa sex på väg till sonens hockeyträning. Vad alla moraltanter hade skrivit om det hade varit en morsa vill jag inte ens drömma om.

Belinda Olsson

Följ ämnen i artikeln