22-årig man: Jag märkte inte att hon dog

Uppdaterad 2016-01-15 | Publicerad 2015-11-24

Åtalas för vållande till 16-årig flickas död

De bestämde möte och festade på ett hotell i Helsingborg. Kvällen slutade med att den 16-åriga flickan misshandlades och dog. I dag började rättegången mot en 22-årig man.

– Han avsäger sig allt ansvar för hennes död och verkar påtagligt likgiltig, säger Helsingborgs Dagblads reporter Robert Dujmovic som är på plats.

Det var den 13 juni i år som en 16-årig tjej och en 22-årig kille bestämde träff i Helsingborg. De ville gå ut på krogen – något som begränsades av flickans ålder och till sist bestämde man sig för att ta in på hotell Marina Plaza.

Stora mängder alkohol

22-åringen hade med sig stora mängder alkohol in på rummet där de ska ha festat i flera timmar. Paret var kraftigt berusade och enligt åtalet har kvinnan som mest haft 2,47 promille i blodet under kvällen. Under tiden som paret har sex dör sedan 16-åringen genom kvävning. I förhör säger mannen att han inte märkte när hon avled eftersom han tittade åt ett annat håll.

– Han ger ett känslokallt intryck. Han känner inget som helst ansvar för hennes död eller för hur mycket hon drack trots att han hade bjudit på alkoholen, säger Robert Dujmovic som är reporter på Helsingborgs Dagblad och har lyssnat på förhören med mannen under tisdagen. Hans bild av mannen stämmer väl överens med polisens rapport och åklagarens sakframställan. I de första polisförhören sa 22-åringen att han inte förstod vad han hade med saken att göra.

Ringde en kompis i stället för att larma

När 22-åringen märkte att flickan var livlös ringde han sin kompis och sin bror. På övervakningfilm från hotellet syns hur han möter dem i receptionen och man diskuterar hur man ska gå vidare med det inträffade. Till slut ringer de kompisens syster som först då kontaktar larmcentralen. När ambulansen kommer till platsen är flickan redan död.

Grovt vållande till annans död

Åklagaren hävdar att mannen gjort sig skyldig till grovt vållande till annans död samt grov misshandel, något som kan ge upp till sex år i fängelse. Men mannens försvar hävdar att 16-åringen samtyckte till våldet och vill att mannen frias.

Rättegången väntas pågå till början av december och domen kommer vid årsskiftet.

Följ ämnen i artikeln