Ida, 21, mördades i löparspåret

Uppdaterad 2015-09-02 | Publicerad 2015-09-01

Polisen släpper bild: ”Någon kan sitta på sista pusselbiten”

På tisdagskvällen släppte polisen en bild på Ida, 21, som mördades i ett motionsspår i Upplands Väsby.

– Vi behöver få in fler tips och därför går vi i samråd med föräldrarna ut med bilden. Någon kan sitta på sista pusselbiten, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

Det har snart gått en månad sedan 21-åriga Ida tog bilen till motionsspåret i Runby, Upplands Väsby norr om Stockholm, för att ta en löprunda. När hon inte kom hem under kvällen, blev familjen orolig och larmade polisen.

Ett stort sökpådrag drogs i gång

Under natten, mellan den 5 och 6 augusti, omkring klockan två, hittade en hundförare den döda kvinnans kropp i skogsområdet vid löpspåret. Ett enormt sökpådrag inleddes men ännu kan ingen gärningsperson knytas till dådet.

Går ut med bild

Nu vill polisen hitta vittnen genom att gå ut med en bild på Ida.

– Låt oss avgöra om din information är avgörande. Man kan till exempel ha sett en person i närheten av henne dagen innan mordet.

Han tror också att fler vittnen kan ha sett kvinnan i nära anslutning till brottet.

– Man rör sig inte i storstadsregionen utan att någon ser en.

Anhöriga har gett medgivande

Polisen har tillsammans med Idas föräldrar beslutat att lämna ut bilden till media för att komma vidare i utredningen.

– Det är självklart känsligt och man vill inte se sin dotter på löpsedeln men vi har gemensamt med föräldrarna beslutat att det här är det bästa sättet att gå vidare, säger Lars Byström.

Trodde att genombrottet var nära

Polis och åklagare trodde tidigt att genombrottet i fallet var nära när analyssvar visade att man hade säkrat dna från den förmodade gärningsmannen. Men dna-profilen finns inte i polisens register.

Över 350 män har hittills ”topsats”, och nu tillämpar man även geografisk profilering för att försöka begränsa området där man söker efter den misstänkte.

Personer som har uppgifter att lämna uppmanas att ringa polisen på 114 14 eller 0705-64 96 90.