Svensken häktas för det brutala dådet

Publicerad 2015-07-15

Den svenske fritidsledaren hade rest till Spanien på semester tillsammans med småbarnsmamman.

I lördags misstänks han ha dödat och styckat henne på hotellet.

Nu har han häktats för det brutala dådet.

I eftermiddag kom beskedet från spanska myndigheter: Mannen häktas misstänkt för att ha dödat den svenska kvinnan. Men rätten har ännu inte kommit fram till om brottet ska rubriceras som mord eller dråp.

Enligt ett pressmeddelande kommer han fortsätta sitta fängslad utan möjlighet till att blir fri mot borgen.

Jobbar som fritidsledare

Det makabra fyndet gjordes i lördags eftermiddag i semesterparadiset Calella utanför Barcelona. En boende i området kände röklukt och slog larm. I ett buskage nära turistbussparkeringen låg en illa tilltygad kropp i en brinnande resväska.

Kroppen tillhörde en svensk kvinna.

Mindre än ett dygn senare greps en svensk man i 40-årsåldern. Mannen, som jobbar som fritidsledare, bor i Stockholmsområdet. Han var på semester i Calella tillsammans med kvinnan, som var i 30-årsåldern och tidigare har jobbat inom vården.

Tillsammans hade de tagit in på det fyrstjärniga hotellet Calella Palace.

Kan ha fångats av kamerorna

Mannen misstänks ha mördat småbarnsmamman på hotellrummet för att sedan till fots fraktat bort kroppsdelarna från åttavåningsbyggnaden i en resväska. Sedan misstänks han ha försökt elda upp väskan med kroppen i.

Enligt uppgift kan han ha fångats av hotellets övervakningskameror på väg ut.

Mannen vill inte ha någon hjälp från Sverige, enligt UD har han avböjt kontakt med konsulatet och ambassaden.

Den katalanska polisen har varit mycket förtegen om utredningen. I går tog de kontakt med sina svenska kollegor för att få hjälp med identifiering av de två personerna.

Tidigt i morse togs mannen till den spanska domstolsbyggnaden i Arenys. Där hölls häktningsförhandlingen mot honom bakom stängda dörrar.

Följ ämnen i artikeln