Mordmisstänkt erkänner att han framförde dödsbilen

Publicerad 2015-09-28

Mannen dog direkt efter påkörningen i Karlskoga.

En man i 35-årsåldern har erkänt att han satt bakom ratten – och sitter nu anhållen misstänkt för mord.

– Det är en person som förefaller vara en vanlig medborgare, säger åklagaren Mats Berg.

Polisen larmades i går kväll till en villagata i stadsdelen Sandviken i Karlskoga i Värmland. En man i 40-årsåldern uppgavs vara svårt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil där föraren smitit från platsen.

Mannen skadades så svårt att han avled på platsen.

Det enda spåret efter bilen som kört på honom var en backspegel, enligt åklagaren.

– En man blev påkörd av en bil och det rubricerades initialt som vållande till annans död och smitning. Det har nu ändrats om till rubriceringen mord i första hand, säger åklagaren Mats Berg på Örebro åklagarkammare.

Greps för smitningen

Han vill inte uppge varför man nu misstänker att mannen blev påkörd med flit.

– Vi har fått en del information om vad som skulle ha hänt men jag vill inte gå in på hur vi har resonerat för det riskerar att förstöra vår utredning, säger Mats Berg.

Kort efter påkörningen greps en man misstänkt för smitningen. Enligt ett pressmeddelande från polisen ringde mannen själv och slog larm om att han varit med om en trafikolycka. Han greps på annan plats i Karlskoga.

– Den här misstänkta personen har medgett att han har kört bilen som har dödat målsägande, säger Mats Berg.

”En vanlig person”

Den misstänkte mannen som är boende i Karlskoga uppges inte vara straffad för något grövre brott tidigare.

– Jag har uppfattningen att det här är en vanlig person. Det är inte person som vi brukar se hos oss. Det är en person som förefaller vara en vanlig medborgare, säger Mats Berg.

Mannen tilldelades en offentlig försvarare på måndagsförmiddagen som vid lunchtid ännu inte har hunnit prata med sin klient.

Händelsen utreds av Örebropolisens rotel för grova brott. Senast klockan 12.00 på torsdag måste åklagaren lämna in häktningsframställan till Örebro tingsrätt – eller släppa mannen på fri fot.

– Under den tiden kommer vi att utreda vad som faktiskt har hänt. Sedan får vi ser om misstanken alltjämt kvarstår eller inte, säger Mats Berg.

Följ ämnen i artikeln