Erkände rånet – på Snapchat

Publicerad 2015-09-11

Fyra unga killar gav sig på kassör med pistol.

”Idag har vi rånat Matöppet med min bil”, skrev en av de misstänkta männen i ett chattmeddelande. I tingsrätten har han nu svårt att förklara varför.

Det var i juni som fyra unga killar mellan 18-24 år misstänks för att ha försökt råna livsmedelsbutiken Matöppet i Halmstad. En av männen har tidigare dömts till fängelse för att ha rånat samma butik.

Beväpnade och maskerade

Den aktuella dagen för rånförsöket körde en av männen en flyktbil och tre gav sig in i butiken. Med sig hade man bland annat en pistol och man sa till kassören ”Ge hit pengarna och ta det lugnt så händer inget”.

Rånarna fick inte med sig några kontanter och man lämnade tillsammans strax innan polisen kom till platsen. Efter tips kunde de fyra männen snart gripas och senare åtalas. Hemma hos en av killarna beslagtogs bland annat en pistol, ett gevär, en kniv, en yxa, några magasin, ett vapensikte, en ljuddämpare och en mindre mängd cannabis.

Skrev om rånet på Snapchat

I åklagarens bevisning finns bland annat stora mängder sms och chattmeddelanden, bland annat från sociala medier-appen Snapchat.

”Idag har vi rånat Matöppet med min bil”, skriver en av killarna där. Något som han i förhör har svårt att förklara och man hävdar att man inte minns.

Rättegången mot de fyra killarna pågår just nu i Halmstad tingsrätt och väntas hålla på till nästa vecka.

Mer om fallet i Brottscentralens inslag.

Följ ämnen i artikeln