Här firar de ner sig genom taket

Publicerad 2016-04-07

Under ett tillslag mot en Net on net-butik kom gärningsmännen över varor till närmare en kvarts miljon kronor. Nu släpper polisen en övervakningsfilm från kuppen till Brottscentralen och hoppas på så vis få in tips om gärningsmännen.

Det var på lördagsmorgonen den 2 april som personalen på Net on net i Mörtlösa upptäckte att det hade varit inbrott. Tjuvarna hade brutit sig in genom taket – en så kallad rififikupp.

– De har fått med sig små elektronikprylar som surfplattor och mobiltelefoner men till ett stort värde. Det rör sig om flera hundra tusen kronor, säger Thomas Agnevik presstalesperson polisen region öst.

”Har de rätta kunskaperna”

Polisen kallar gärningsmännen för proffs.

– Ja, det är på grund av tillvägagångssättet. Man måste ha de rätta kunskaperna både när det gäller larm, kameror och hur man tar sig in på rätt ställe i byggnaden genom att fira sig ned från taket. Det är inte vem som helst som klarar av, menar Agnevik.

Behöver vittnen

Thomas Agnevik berättar att polisen har en del spår säkrade redan men att de behöver mer tips.

– Vi behöver mer vittnesuppgifter, det vi vet nu är att det är mörkklädda personer. Och det är ungefär som det brukar vara ungefär.

Följ ämnen i artikeln